Waarom Mozilla’s Android browser een absolute must is

Firefox logo
De Mozilla Firefox Focus browser is eindelijk beschikbaar, maar wat is er zoveel beter aan vergeleken met concurrenten?

Mozilla Firefox lijkt de laatste jaren flink ondergesneeuwd geraakt door haar concurrenten. Met name Google heeft in een korte tijd een groot deel van de browsermarkt in handen gekregen. Nu de Mozilla Firefox Focus browser eindelijk beschikbaar is op Android, komt daar misschien verandering in.

Hoewel de iOS-versie al een tijdje meedraait, kan de Android-community nu ook eindelijk losgaan. De browser blokkeert automatisch een aantal trackers die je browseractiviteiten volgen. Ook worden er enkele vervelende banners automatisch geblokkeerd. Niet alleen zorgt dit voor een beter overzicht, maar moeten de sites ook een stuk sneller laden én minder data verbruiken.

Daarnaast maakt de browser het ook mogelijk om snel wachtwoorden of cookies te verwijderen. Ook is je internetgeschiedenis met één druk op de knop weg, voor net wat meer privacy. In de Android-versie zitten enkele exclusieve features gepropt, zoals een ad-tracker teller om te bekijken hoeveel advertenties je blokkeert.

Daarnaast meldt Firefox het wanneer de browser op de achtergrond aanwezig is. Via deze melding kun je meteen je internetgeschiedenis verwijderen voor extra privacy. Houd er echter rekening mee dat Firefox geen tabbladen gebruikt, om zo het overzicht te behouden. De Mozilla Firefox Focus browser download je nu via Google Play.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *