Waarom Netflix’ Stranger Things mogelijk gaat verhuizen

Auteur: , Geen reacties
Waarom Stranger Things mogelijk gaat verhuizen

Netflix is het niet eens met de gang van zaken.

De Amerikaanse staat Georgia is populair onder film- en seriemakers. De uitgestrekte wegen en rustige dorpen zijn bij uitstek geschikt om opnames te maken. Zo maakt The Walking Dead al seizoenen lang opnames in de staat, maar ook Stranger Things is in Georgia te vinden. Daar gaat mogelijk verandering in komen, in ieder geval wat Netflix betreft.

Het is een politiek statement dat de streamingdienst wil afgeven. Zo heeft de staat Georgia bepaald dat een abortus verboden gaat worden. Zodra er een hartslag gedetecteerd is in de buik van de moeder, is het niet meer mogelijk om in aanmerking te komen voor een abortus. Dit stuit Netflix tegen de borst. De streamingdienst spreekt over negatieve ontwikkelingen met betrekking tot vrouwenrechten.

Het techbedrijf overweegt daarom om te vertrekken uit Georgia om opnames in een andere staat te ondernemen. De staat kan dit nog gaan voelen als ook andere productiebedrijven dezelfde stap overwegen. Zoals je net kon lezen neemt The Walking Dead in deze staat de serie op, maar ook Marvel-toppers als Black Panther, Captain America: Civil War en Ant-Man zijn deels opgenomen in deze staat. De nieuwe abortuswet moet per januari 2020 in gaan.

Lees ook: Lego in de ban van Netflix-serie ‘Stranger Things’Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).