Waarom Netflix voor miljarden extra schulden maakt

Auteur: , Geen reacties
Het regent rood geld

Netflix gaat ver om de aankomende streaming-oorlog te winnen.

De streaming-oorlog is nog niet eens helemaal van start gegaan, of pionier Netflix zit al miljarden in diep in de schulden. Het Amerikaanse bedrijf gaat die schuld alleen maar groter maken om zoveel mogelijk extra content te kunnen produceren.

Dat maakt Netflix vandaag bekend in een brief naar aandeelhouders. De kwartaalcijfers suggereren dat het bedrijf nog eens 2 miljard dollar gaat investeren in Originals en het aankopen van bestaande producten. Die flinke smak geld komt bovenop de $12.4 miljard schuld die het bedrijf al heeft.

Nu zou je kunnen stellen dat Netflix op ramkoers is met hun eigen ondergang, maar klaarblijkelijk heeft het miljardenschuldenbedrijf genoeg zelfvertrouwen in hun positie. Netflix gaat het geld dus wederom investeren in eigen content en het aankopen van content, maar ook in “werkkapitaal, potentiële acquisities en strategische transacties.”

Achter de schermen weten we natuurlijk vooral waarom Netflix nóg meer geld in het rood durft te staan, en dat heeft alles met de moordende concurrentie te maken. Op het moment heeft Netflix nog het overgrote merendeel van de streaming markt in handen, maar met Apple TV, Disney+ en meerdere kleine jongens op komst kan dat alleen maar teruggedrongen worden.

Niet gek dus, dat Netflix tevens naar manieren zoekt om ‘illegale’ kijkers tegen te gaan. Het bedrijf zegt in een interview (gespot door NewsWeek) dat het op zoek is naar “consumentvriendelijke” manieren om het delen van accounts en wachtwoorden tegen te gaan. Zoals bij Spotify, is ook het duurdere Netflix-abonnement beschikbaar voor meerdere apparaten die eigenlijk in hetzelfde huishouden gebruikt moeten worden. Velen delen daarentegen een dergelijk account, wat Netflix naar eigen zeggen $135 miljoen per maand kost.

Lees ook: Zo meet Netflix op 3 manieren wat jij kijktEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).