Waarom Nintendo niet de PC markt instapt

Nintendo: Super Mario Run levert te weinig op
Ondanks recente koersveranderingen blijft de PC-markt een no go.

Het grootste deel van de tijd is Nintendo een bedrijf geweest dat zich volledig richtte op haar consoles. Toch is daar de laatste jaren verandering ingekomen. Nadat het bedrijf de handheld introduceerde moesten we er even op wachten, maar Nintendo is met enkele toppers nu ook op onze smartphones te vinden bijvoorbeeld.

Toch duurde het een tijdje voor dat deze stappen werden gezet, waardoor Nintendo vooral op de smartphonemarkt de concurrenten aan zich voorbij heeft zien schieten. Aangezien Nintendo met een inhaalslag bezig lijkt te zijn, zou een intrede in de PC-markt geen gekke zet zijn. Tijdens een recente stakeholder Q&A werd de hoop van enkelen echter de kop ingedrukt.

Nintendo president Tatsumi Kimishima antwoordde namelijk dat hoewel het bedrijf op de hoogte is dat veel consumenten PC-games spelen (duh), gelooft Nintendo nog steeds dat geïntegreerde hardware-software business de beste manier is om hun doelstellingen te bewerkstelligen. Een keiharde nee dus.

Wel klopte Kimishima nog op de borst met het feit dat er dree apps voor smart devices uitgebracht zijn en alledrie positief zijn ontvangen. Mocht je nog enige hoop hebben dat Nintendo binnenkort op je PC terechtkomt, dan zijn we bang dat je nog een hele lange tijd zult moeten wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *