Waarom Nokia Maps op iOS en Android toch handig is

Nokia-Maps
Je zult je misschien (terecht) afvragen waarom je Nokia Maps zou installeren op een smartphone waar Google Maps en Apple Maps al op staan. Nokia geeft zelf wat redenen om toch de overstap te maken.

Nog voor het einde van 2014, is Nokia Maps te vinden in de iOS App Store en Google Play Store. Een waardige rivaal voor de bekendere kaartenapps, tenminste, dat vindt Nokia. Volgens Sean Fernback, executive van Nokia, zijn de huidige apps namelijk een beetje vastgeroest, zo zegt hij in The Wall Street Journal:

“Google Maps is een prima product, maar het doet al heel lang hetzelfde trucje en ziet er ook nog steeds grotendeels hetzelfde uit.”

Offline mogelijkheden
Het grote pluspunt van Nokia Maps is dat je volledige kaarten offline kunt downloaden. Ook kun je routes plannen en erheen navigeren zonder een werkende internetverbinding. Handig als je op vakantie bent, of een smartphone hebt zonder internetabonnement. Deze offline-opties zijn op dit moment al beperkt aanwezig in Google Maps, en zelfs helemaal afwezig in Apple Maps.

Ook zegt Nokia geen geld te willen verdienen met de gratis app door middel van reclames. Ze gebruiken de data die ze verzamelen van gebruikers liever om hun navigatieproducten te verbeteren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *