Waarom PC-gamers langer moeten wachten op GTA V

Auteur: , 4 Reacties
Grand Theft Auto V

Wil je Grand Theft Auto V op je PC spelen, dan word je geduld behoorlijk op de proef gesteld. Maar waarom eigenlijk?

Rockstar Games bracht de nieuwste game uit de GTA-reeks alweer een jaar geleden uit op de Xbox 360 en de PlayStation 3. GTA-fanaten met een PS4 of Xbox One kunnen zich vanaf 18 november weer uitleven als virtueel crimineel, maar PC-gamers zullen hiervoor nog tot 27 januari 2015 moeten wachten.

Je kunt je afvragen waarom zij ruim drie maanden langer moeten wachten, maar volgens Rockstar is dat eigenlijk heel logisch. “We zijn ongelofelijk blij om GTA V uit te brengen voor de PC, maar we hebben simpelweg extra tijd nodig voor de ontwikkeling, zodat de game niet alleen geweldig wordt, maar we alle details ook netjes kunnen afwerken.”

Het is algemeen bekend dat de PC’s van tegenwoordig in principe krachtiger zijn dan de consoles. Het is dus niet direct slecht nieuws dat Rockstar deze versie van GTA V later op de markt brengt, want het zou zomaar kunnen dat de game er net wat beter uit ziet dan zijn console-broertje.4 reacties

Onzin :)
Pc games zijn veel makkelijker te kraken, het gaat puur om de centen.
Uiteraard logisch.
Trouwens de beste game die ik in jaren heb gespeeld.
@bofkont: K kan niet wachten todat de PC-versie weer volop te modden is!

OT: ben benieuwd! Weet ik nu iig wat de verwachte releasedatum wordt. T zou me niet verbazen als ie verder wordt uitgesteld
@bofkont: Klopt, er zijn veel mensen die de game in een betere kwaliteit willen spelen dan een PS3 of Xbox 360, Er zijn zowieso veel mensen die dat graag op een console zouden doen en met een release voor de kerst gaat de game als warme broodjes over de toonbank, samen met de consoles. Hier gaan mensen zeker een next gen console voor aanschaffen.
Als de game tegelijk ook op de PC uit komt dan zal hij ook direct te downloaden zijn en dan zullen veel mensen die op een hogere kwaliteit versie zitten te wachten de game alsnog downloaden en niet kopen.
De echte PC fans die het voor het modden en online spelen doen zullen de game ook kopen als deze een paar maanden later uit komt dus daar missen ze niets op.
Ik vind het een hele logische zet. Van mij mogen ze geld verdienen, dan weten we in ieder geval zeker dat de volgende GTA minstens net zo vet word. GTA 5 was voor mij ook een van de beste games van de afgelopen jaren en ik zit er zelfs over te denken een PS4 te halen samen met de PS4 versie van GTA 5 ondanks dat ik hem op de PS3 al heb uitgespeeld.
Ben ik de enige die denkt dat GTA Online juist ervoor gaat zorgen dat PC Elitist voor een keertje niet een Jack Sparrow gaan doen? :-/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).