Waarom Pokémon-fans ineens helemaal gek werden

Eindelijk
Het was eindelijk zover voor Ash.

Al een aantal generaties lang maakt Ash Ketchum een deel uit van de jeugd van millennials. Het is daarom niet gek, dat het internet dit weekend helemaal gek werd vanwege een prestatie van de hoofdpersoon van de immens populaire anime Pokémon. Ash heeft het namelijk na 18 jaar ein-de-lijk voor elkaar gekregen om de Pokémon League te winnen.

In 1999 deed Ash voor het eerst mee aan de prestigieuze Pokémon League en hij leerde kinderen (en zelfs een hoop volwassenen) dat verliezen helemaal niet erg is. En diezelfde les bleef de anime ons keer op keer leren, want in 2002, 2005, 2010, 2013 en 2016 verloor hij iedere keer dé wedstrijd voor trainers.

Nu, 20 jaar na zijn eerste poging, is het hem eindelijk gelukt om de titel te winnen (ook al zijn fans het er behoorlijk over eens dat hij in 2016 al had moeten winnen). De Pokémon fanbase van over de hele wereld zag hun favoriete personage daarmee een gigantische mijlpaal bereiken.

https://twitter.com/GentlemanJackG/status/1173270988584361986

https://twitter.com/TGSAnime/status/1173305936934518784

De show Pokémon the Series: Sun and Moon is het twintigste seizoen over de ambitieuze Ash en zijn iconische Pokémon Pikachu. Ondertussen duikt de I.P. ook in allerlei andere vormen op. Zo is het immens succesvolle Pokémon GO recentelijk een miljard keer gedownload, kwam er een nieuwe (gratis) Pokémon game uit en speelde Ryan Reynolds Pikachu in de succesvolle film Detective Pikachu. Kortom, zelfs na ruim twee decennia is Pokémon nog steeds razend populair.

En over razend populair gesproken, in dit artikel lees je wat de Pokémon community officieel de tofste Pokémon ooit vindt.

Foto @The Pokémon Company

Nog geen reacties

  1. Eigenlijk is dit de 2e keer dat ie kampioen werd… Maar de 1e keer was filler!

    Maar even serieus: ruim 1000 episodes om kampioen te worden. Er is gewoon zoveel mis met de Pokemon anime. Los van t feit dat de animatiestijl compleet ruk is, sinds t begin van Sun and Moon. Ze maakten hem vast en zeker kampioen, gewoon in t kader van 20 jaar Pokemon.

    • @jimmy_vantil: wat ik dus zeg: de episode waarin Ash ‘oorspronkelijk’ kampioen werd, maakte onderdeel uit van een verhaallijn van 36 episodes die niet als canon wordt beschouwd. Dit komt omdat deze episodes zijn gemaakt om het verhaal te rekken, doordat Pokemon Gold & Yellow vertraagd waren. Dit soort filler episodes zijn in de animescene gebruikelijk, opdat animes in de regel gebaseerd zijn op iets anders, zoals een manga. Of in t geval van Pokémon: een game. Het wil dan nog wel eens voorkomen, dat de episodes sneller uitkomen dan de manga. En daarom worden er nog wel eens filler episodes uitgebracht, om wat afstand te creeëren tussen de bron (manga) en de anime.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *