PlayStation 5 DualSense controller kan snel kapot gaan

Waarom PS4 games met PS5 Dualsense plots beter voelen

PlayStation 5 DualSense controller kan snel kapot gaan

Het is nu eindelijk duidelijk waarom PS4-games op de PS5 met DualSense-controller plotseling weer goed voelen.

Met de release van de PlayStation 5 en de bijbehorende DualSense-controller was er een kleine schaarste aan nieuwe games. Als oplossing maakte Sony talloze games backwards compatible; ‘oude’ PlayStation 4-games kon je op de PS5 spelen. Dat werkte allemaal hartstikke prima, met één uitzondering. De DualSense leek helemaal niet lekker samen te werken met PS4-games. Dat moet nu een stuk beter gaan.

DualSense en PS4-games

Ruim een maand geleden zou Sony de problemen met de next-gen controller en last-gen games hebben gefixt, zo schrijft Polygon. Dat was daarentegen nergens in de patch notes te vinden. Een ontwikkelaar van The Last of Us Part II – niet Sony – geeft nu meer duidelijkheid over wat de update heeft betekend.

Met een firmware update aan de DualSense-controller werkt deze nu veel beter met de oude code van de PS4. Dat terwijl de PlayStation 4-games nog steeds dezelfde signalen naar de controller sturen. Sony heeft dus iets aan de interpretatie van de code door de controller gedaan.

Volgens het medium heeft dat alles te maken met de mechaniek van de DualSense in vergelijking met DualShock 4 voor de PS4. Oude controllers hebben namelijk twee rotors om haptische feedback (trillingen) te genereren. Rotors werken met een aanzienlijke vertraging.

Dat in tegenstelling tot DualSense’s op en neer bewegende gewichtjes. De rechte beweging zorgt voor een bijna ogenblikkelijke reactie van de controller. Dat verschil zorgde bij het spelen van oude games op de nieuwe console voor vertragingen en gebrek aan synchronisatie.

Kortom, met de nieuwe update speel je oudere PS4-games op de nieuwe console met de haptische feedback die de ontwikkelaars in gedachten hadden.

Lees ook: Aanschouw de toekomstige Playstation 5 controllers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *