Waarom Samsung deze maand dreigt stil te liggen

Auteur: , Geen reacties
Heftig voor Samsung

Samsung gaat het deze maand nog lastig krijgen.

en handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten is niet het enige dat de wereldwijde smartphone-industrie doet kraken. Ook Japan maakt het smartphonemakers erg lastig met sancties, waarbij bedrijven als Samsung en LG aan het kortste eind trekken.

De handelsoorlog tussen Japan en Zuid-Korea vindt zijn oorsprong in een echte oorlog, de Tweede Wereldoorlog. Tijdens die globale crisis zou Japan wat nare dingen hebben gedaan, wat vorig jaar door het Zuid-Koreaanse hooggerechtshof werd bestraft met boetes voor het Japanse Nippon Steel.

Als reactie daarop heeft Japan de export van een aantal kostbare materialen aan banden gelegd. Het gaat om de materialen gefluoreerde polyimide, fotoresist en waterstoffluoride. Laat dat nou een drietal grondstoffen zijn die belangrijk zijn voor de productie van OLED-schermen en chips.

De Japanse overheid moet de export van deze grondstoffen goedkeuren, maar dat zou volgens insiders heel lang duren. Daardoor dreigen fabrikanten als Samsung en LG eind deze maand zonder de materialen komen te zitten. LG zou volgens BusinessKorea daarbij een omzeiling van de sancties hebben gevonden door de massaproductie over te verhuizen naar China. Of Samsung een zelfde constructie kan opzetten is niet bekend.

Ondertussen is Samsung uiteraard hard bezig om de Galaxy Fold op het rechte pad te krijgen, al hebben wij er om 5 redenen niet zo veel vertrouwen in. Ook komt het Zuid-Koreaanse miljardenbedrijf zeer binnenkort met de langverwachte Galaxy Note 10 en als kers op de taart een leuk kleurtje voor de Galaxy S10.

Bron: Yonhap NewsEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).