Waarom Sony niets in Fortnite crossplay ziet

Fortnite komt ook naar de Galaxy Tab S4
De hype had nog net iets groter kunnen zijn.

Fortnite is na maanden van hype nog altijd razend populair op zowel console als PC, en sinds kort is daar ook de smartphone bijgekomen. Het mooie aan Fortnite is dat alle spelers met elkaar kunnen samenspelen; het maakt niet uit of je op de Xbox One speelt of Galaxy Note 9, want jullie kunnen uiteindelijk in dezelfde ruimte zitten. Behalve PlayStation 4 gebruikers dan.

Het zou mooi zijn als gebruikers op de PS4 geen last zouden hebben van deze enorme koppigheid van Sony, maar het ziet er niet naar uit dat deze situatie op korte termijn verandert. Kenichiro Yoshida heeft namelijk aangegeven dat dit niet in de plannen voorkomt. De CEO van Sony is van mening dat Fortnite alleen op de PS4 de beste ervaring biedt.

Tegenover The Independent vertelt Yoshida verder: “Ik geloof dat Fortnite in combinatie met een PlayStation 4 de beste spelerservaring biedt. We hebben eerder games toegang gegeven tot cross-platform met PC-spelers, dus maken we onze beslissing op basis van wat het beste is voor de spelers.”

Kortom concludeert Sony dat de PlayStation 4 superieur is aan andere platformen. Wellicht dat de uiteindelijke échte reden te maken heeft met lucratieve inkomsten en/of in-game voorwerpen. Aangezien de PlayStation 4 goed verkoopt, komt het bedrijf hier ‘gewoon’ mee weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *