Waarom Steam afscheid heeft genomen van Bitcoin

Auteur: , 4 Reacties
Bitcoin

De betaalmogelijkheid via Bitcoin is geschrapt.

Met Bitcoins kun je bij diverse partijen betalen. In Nederland via Thuisbezorgd bijvoorbeeld, maar ook bij Steam. Deze digitale winkel heeft een enorme bibliotheek aan games voor onder meer PC en Mac. De betaalmogelijkheid bij Steam is echter verwijderd.

Volgens Steam is de Bitcoin geen betrouwbare valuta. Omdat de munt zoveel schommelt qua waarde voelde de digitale webshop zich genoodzaakt de betaalmogelijkheid uit te schakelen. Zo betaal je de ene dag voor een game veel minder in vergelijking met een andere dag. Dat koersen van valuta constant wijzigen is niets nieuws, maar cryptovaluta is hier natuurlijk wel een uitzondering op. De euro of dollar zal immers niet een duizendje per dag meer of minder waard worden.

Niet alleen de wispelturigheid van de munt wordt gezien als een nadeel. Ook de hoge transactiekosten maakte Bitcoin geen aantrekkelijke betaalmogelijkheid, aldus Valve. In april 2016, toen Steam de munt accepteerde als betaalmogelijkheid, bedroegen de transactiekosten slechts 0,20 dollarcent. Inmiddels is dat 20 dollar geworden. Niet rendabel en dus trekt Valve de stekker uit Bitcoin. Zullen andere partijen volgen met deze beslissing door een grootheid als Steam?4 reacties

“Inmiddels is dat 20 dollar geworden”
Bitcoin schaalt niet en is daarom ongeschikt als betaalmiddel. Je kunt het alleen als waardeopslag (met hoog risico) of speculatie gebruiken.
@koeberg: en daarmee is het lot van de munt feitelijk bezegeld. Vraag is, welke cryptocurrency wordt het dan wel…
@jaapiyo: grote kans dat die nu nog niet bestaat omdat je pas de perfecte munt kan maken als je pas echt weet wat de issues zijn als het op grote schaal gebruikt wordt.
Velen claimen snel te zijn, lage of geen fee’s maar in de praktijk valt dat wel tegen.
Kijk eens naar de beloftes van ETH en zie eens hoe dat nu al gebukt gaat door alle ICO’s die erop lopen.

Dit is nog maar het begin … En ja BTC zal voorlopig voor waarde gebruikt worden maar een andere coin zal zeker de koppositie innemen terzijnertijd, dat is zeker.
Als Mugabe dit nu eerder had geweten. Had hij nog iets kunnen doen tegen die hyperinflatie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).