Waarom stopt Apple honderden miljoenen in Apple Arcade?

Auteur: , Geen reacties
Muchos dineros

Het opzetten van zo'n platform zal toch niet zó duur zijn?!

Apple kondigde tijdens haar afgelopen event It’s Showtime allemaal bijzondere dingen aan, waaronder de manier waarop ze de streaming-wereld onveilig willen maken en concepten om hun TV-diensten te verbeteren. Dat er ook interactieve content in de pijplijn zit, wisten we al nadat Apple het platform Apple Arcade aankondigde. Daar gaat overigens behoorlijk veel geld in zitten.

Apple zou bijna een half miljard investeren in Apple Arcade, de spellendienst van het bedrijf waar gebruikers van het merk voor een vast bedrag gebruik van mogen maken. Maar hoezo zou Apple (naar verluidt) net zoveel geld in dit project steken als in Apple’s streamingdienst?

Nou, Apple mikt op exclusiviteit. Nee, dan heb ik het niet over hun branding als luxemerk, maar als platform-eigenaar met de ‘beste content’. Apple investeert volgens The Financial Times meerdere miljoenen per game en een deel van dat geld gaat naar de exclusieve rechten op zo’n game.

Het Amerikaanse miljardenbedrijf betaalt ontwikkelaars om de games die ze maken exclusief op Apple Arcade aan te mogen bieden. De makers mogen hun games dus niet ook ombouwen voor Android, andere spelcomputers of de PC. En wat dat betreft is het een zeer slimme strategie.

Recentelijk schreef ik over de evolutie van gaming, dat in de loop van de komende jaren grotendeels subscriptie-based zal worden. Het is dan essentieel dat bedrijven, zoals Google met Stadia al heel goed doet, zichzelf onderscheiden. Een digitaal platform waar je games op kunt spelen is al niet meer ‘innovatief’ genoeg.

Het is nog niet bekend hoeveel gebruikers moeten gaan betalen voor Apple Arcade, maar het merk belooft meer dan 100 exclusieve games. Met zo’n investering op de achtergrond zouden het dus toffe producten kunnen worden, al staat of valt zo’n abonnement bij de games zelf en de prijs die gamers daarvoor moeten betalen.

Foto @Matthew Pearce (via: Flickr)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).