Waarom Super Mario Run zo bizar slecht scoort bij gebruikers

super mario run recensies
De recensies in de App Store liegen er niet om.

De hype rondom Nintendo’s eerste echte smartphonegame beleeft op dit moment zijn hoogtijdagen. Super Mario Run is al enkele dagen te downloaden in de App Store en heeft al het downloadrecord verbroken. Maar lang niet iedereen stelt de nieuwe Mario-game op prijs.

Wanneer je kijkt naar het totale aantal recensies zijn er maar liefst 35.000 gebruikers te vinden die het spel belonen met 5 sterren. Daartegenover staan echter veel meer gebruikers die het slechts 1 ster geven. Met een gemiddelde van slechts 2,5 ster is de game volgens de gemiddelde gebruiker dus niet bepaald top te noemen.

Misschien wel het grootste kritiekpunt aan Super Mario Run is de prijs. Alhoewel de eerste levels gratis zijn, zul je toch echt 9,99 euro moeten betalen om er alles uit te kunnen halen. En dat is toch best een flink bedrag, zeker wanneer je het vergelijkt met andere toffe iOS-games.

Een andere populaire klacht is het feit dat je iOS-toestel altijd in verbinding moet staan met het internet. Nintendo meldt dat dit noodzakelijk is om piraterij tegen te gaan, maar het is voor gebruikers verre van ideaal.

Ook is er kritiek op de eenhandige besturing, die voor sommigen het spelplezier bederft. Het blijft moeilijk om iedereen tevreden te stellen, maar er zijn genoeg legitieme opmerkingen te lezen waar Nintendo mee aan de slag zou moeten gaan.

Twijfel je nog of je Super Mario Run moet gaan spelen? Misschien weet dit lijstje jou te overtuigen!

Nog geen reacties

 1. Afgezien van de prijs en de verplichte verbinding, Het is gewoon een luxe Subway surfer (en 1000 andere variaties) want de game beweegt maar in 1 richting !
  Juist bij Mario wil je alles oppakken en dan wil je even terug of opnieuw die ene jump proberen.
  Nu heb je een auto scroll en het enige dat je doet is bepalen wannneer hij springt.

  Klinkt mischien wat simplistisch maar daar komt het wel op neer.
  Ik was er heel snel klaar mee en toen kon ik de demo versie weer verwijderen.

  10 euro ? In geen 10 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *