Waarom Tesla Elon Musk moet terugfluiten

Waarom Tesla Elon Musk moet terugfluiten

Elon Musk krijgt een standje van zijn eigen Tesla. Reden is een misplaatste tweet die hij enkele jaren geleden heeft gepost.

Elon Musk en Donald Trump hebben in elk geval één ding gemeen. Ze zijn er gek op om hun mening te ventileren via Twitter. Nu is Trump uit beeld verdwenen nadat hij niet langer de president is van de Verenigde Staten. Elon Musk is nog wel altijd fervent aanwezig en fan van het platform.

Maar Musk staat ook bekend als een man met een mening. Dat kan nog wel eens gevaarlijk uitpakken zo nu en dan. In dit geval heeft Tesla Elon Musk op het matje geroepen. De CEO van het Amerikaanse automerk is gevraagd om een tweet te verwijderen die werd geplaatst in 2018. In de tweet spreekt Musk zich op een negatieve manier uit tegen een vakbond voor werknemers.

Op het moment van schrijven staat de tweet nog gewoon online. De tweet werd 21 mei 2018 geplaatst. De reden dat Tesla nu pas vraagt aan Musk om de tweet te verwijderen heeft te maken met een juridische strijd tussen het automerk en de United Auto Workers vakbond. De tweet zou in strijd zijn met Amerikaanse wetgeving. In het verleden heeft Tesla een medewerkers ontslagen die opkwam voor de belangen van een vakbond. (via The Verge)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *