Waarom we pas volgend jaar Apple AirPods kunnen gebruiken

Auteur: , 1 Reactie
apple airpods release

Er zit blijkbaar best nog wel wat werk in zo'n draadloze oordopjes maken...

Toen Apple met de presentatie van de iPhone 7 en 7 Plus bevestigde dat er geen audiojack meer aanwezig zou zijn, kwam het bedrijf daarna wel meteen met haar eigen oplossing: de Apple AirPods. Deze nogal dure draadloze oortjes moesten ons overtuigen dat bedrading zó 2015 was.

Maar dat gaat nog niet zonder slag of stoot. De AirPods zijn er namelijk nog steeds niet. Volgens het vaak goed ingelichte The Wall Street Journal houdt een technisch probleem de release van de draadloze Apple-oortjes tegen.

Normaal gesproken verschillen draadloze oordoppen van elkaar: slechts één van de twee beschikt over de Bluetooth-technologie die gebruikt wordt om verbinding te leggen met het apparaat waar het muzieksignaal van afkomt. Apple wil echter geheel tegen deze standaard in beide oortjes voorzien van een Bluetooth-signaal.

En daar moet meer tijd en moeite in gestoken worden dan dat Apple lief is. De oordopjes zouden op dit moment nog niet synchroon met elkaar lopen qua audio, waardoor ze vrijwel onbruikbaar zijn voor de consument.

Al met al lijkt het erop dat we pas volgend jaar de AirPods mogen verwachten. Tot die tijd moeten we het nog doen met die énorm vervelende oordopjes met bedrading.1 reactie

het feit dat er in de PREviews heel wat is gezegt over de airpods … BEHALVE BT sync problemen … zal ut allemaal wel weer meevallen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).