Waarom wordt op iPhones meer gesurft dan op Android?

Safari op de iPhone 5s
Het blijkt dat het merendeel van het mobiele webverkeer in de VS veroorzaakt wordt door iPhones. Dat is opvallend wanneer je bedenkt dat Android-toestellen gemiddeld een groter scherm hebben dan de iPhone. Tel daarbij op dat er beduidend meer Android-toestellen dan iPhones in omloop zijn.

Van al het mobiele webverkeer in de VS is 53,1 procent afkomstig van een iPhone, tegenover 44,5 procent vanaf een Android toestel. Deze cijfers zijn afkomstig van Chitika, dat mobiele advertenties verzorgt.

Ondanks dat Android een groter marktaandeel heeft en gemiddeld grotere schermen, blijken iPhone gebruikers fanatieker mobiele surfers. Gebruikers met een Windows Phone of Blackberry-toestel zijn samen goed voor 1,8 procent van het mobiele web-verkeer.

Waarom?

We kunnen niet direct bedenken waarom iPhone gebruikers gemiddeld fanatieker surfen. Weet jij het?

Kanttekening die gemaakt moet worden is wel dat de genoemde percentages niet één op één naar Europa vertaald kunnen worden, aangezien het marktaandeel van de iPhone hier beduidend lager ligt dan in de VS. (via: phoneareana)

Chitika North American Smarthphone Usage Segmented by Operating System

10 reacties

  1. Lol, leuk dat jullie t van ons willen horen. Maar t enige wat ik eigenlijk kan bedenken, is het gebruikersgemak. Het voelt allemaal toch wel wat vlotter aan!

  2. Ligt er denk ik aan op wat voor manier er wordt gesurft. Wordt daarmee alleen de browser bedoeld? Of ook apps die een gegevensverbinding nodig hebben.

    Op internet surfen doe je in een browser …. misschien gebruiken Android gebruikers vaker apps om informatie te krijgen. Dus niet naar nu.nl gaan met de browser maar de nu.nl app.

  3. En tel daarbij ook op dat ze het waarschijnlijk niet van het eerste keer vinden, dus dan moeten ze heel de tijd zitten knoeien voor ze resultaat krijgen

  4. Omdat mensen, die het duurdere iphone toestel kopen, meestal centen hebben om de internet rekening te betalen tov deze die, over de lijn, een goedkopere android toestel hebben. Komt voor sommige mensen zwaar aan. Maar dit is het feit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *