Waarschuwing: pas op voor truc met ‘loterij-sms’jes’

SMS oplichters
Dat oplichters alles in de strijd gooien om onschuldige burgers geld afhandig te maken wisten we al. De laatste tijd blijkt de aloude SMS aan een opmars bezig te zijn.

De afgelopen weken hebben duizenden Nederlanders een sms’je gekregen met de mededeling dat ze een grote prijs gewonnen zouden hebben in een loterij. Om die prijs in ontvangst te nemen moest je dan wel eerst een bedrag overmaken voor het lot. Ben je zo hebberig geweest om dat te doen? Dan wordt je daarna gevraagd om notariskosten te betalen en zo gaat het nog wel even door. De beloofde geldprijs van $1,000,000,00 krijg je uiteraard nooit.

“Congrat; your mobile# have won $1,000,000,00 Pounds Draw#03111520213435 For more info & claims, contact our office on: claimstep122@gmail.com”

Bij de Fraudehelpdesk kwamen alleen al dit jaar al 145 meldingen binnen van ‘loterij-sms’jes’ en 42 daarvan kwamen deze maand binnen. Volgens Fraudehelpdesk trapt zo’n 5 tot 10 procent van de mensen die een dergelijk bericht ontvangt erin. Als er geld in het spel is denken mensen blijkbaar minder goed na.

Ik mag hopen dat onze lezers zo verstandig zijn om hier niet in te trappen, maar het kan nooit kwaad om goedgelovige mensen in je omgeving even te waarschuwen.

4 reacties

  1. zo had ik vroeger een collega die echt dacht dat hij de miljoenste bezoeker van die website was. begon direct op de reclame te klikken…man man, dat was nog de tijd dat ik dacht: Wie zou nu op die reclames klikken, niemand is toch zo lomp. maar blijkbaar zijn er dus best veel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *