Waarschuwing! WhatsApp voor de PC is een virus

WhatsApp for PC Trojan
Mocht je toevallig een mailtje krijgen met de melding dat je eindelijk WhatsApp ook kan installeren op je PC, wees dan op je hoede! Dit is namelijk een Trojaans virus dat als enige doel heeft persoonlijke informatie van je te stelen.

Zoals bekend werkt WhatsApp alleen op telefoons en niet op tablets, PC’s en laptops. Dat is een bewuste keuze geweest van WhatsApp en er zijn voorlopig helemaal geen plannen om dat mogelijk te maken, ondanks dat veel gebruikers het wel willen.

En van die wens van gebruikers maken hackers graag gebruik. Beveiliger Kaspersky Lab waarschuwt in een blogpost voor deze Trojan. Mensen krijgen een e-mail, in het Portugees, met de mededeling dat WhatsApp for PC eindelijk te downloaden is en dat er al 11 vrienden op je wachten.

Als je het programma vervolgens installeert wordt er daarna via een server in Brazilië een ander bestandje gedownload en geïnstalleerd. Daarna worden je gegevens verstuurd. (via: securelist.com)

Mocht je een messaging app zoeken die wel te gebruiken is op je telefoon, tablet en computer dan moet je op zoek naar een alternatief voor WhatsApp.

Nog geen reacties

  1. Ik moest laatst WhatsApp op de pc installeren voor mijn werk. De klantenservice zij direct dat dat niet mogelijk is. Maar het was me wel gelukt door eerst BlueStacks te installeren (een programma waarmee je Andriod Apps kan draaien op je pc) en dan daarin WhatsApp te installeren.

  2. Ik moest laatst WhatsApp op de pc installeren voor mijn werk. De klantenservice zij direct dat dat niet mogelijk is. Maar het was me wel gelukt door eerst BlueStacks te installeren (een programma waarmee je Andriod Apps kan draaien op je pc) en dan daarin WhatsApp te installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *