Wacht, Google Pixel is het snelstgroeiende smartphone-merk?!

Het gaat (relatief) goed met de Pixel
Sneller dan Apple, Samsung of Huawei.

De Pixel van zoekgigant Google is niet per se het succesverhaal waar het Amerikaanse bedrijf op had gehoopt. Tja, dat krijg je met middelmatige specs voor een stevige prijs. Ondanks het lichtelijk karige imago van het toestel blijkt het toch het snelstgroeiende smartphone-merk in de Verenigde Staten te zijn. Wat?!

Een van de beste features van de meest recente Pixel 3 (afgezien van de voorrang voor Android-updates) is de camera. Niemand had daarentegen kunnen weten dat dat de doorslaggevende factor had kunnen zijn voor het merk; Volgens onderzoekers van StrategyAnalytics is Pixel namelijk het snelstgroeiende smartphone-merk in de Verenigde Staten en verslaat het dus onder andere Apple en Samsung.

Het zijn ook geen malse cijfers waar het onderzoeksbureau mee komt. Het merk zou in het vierde kwartaal van 2018 met maar liefst 43% in omvang gegroeid zijn. Ja, de kwartaalcijfers waren heel positief, maar Google maakt de exacte verkoopcijfers van bijvoorbeeld hun smartphones niet bekend.

In retrospectief hebben we een goede schatting kunnen maken van de verkoop van de Pixel en Pixel 2. Dat was rond de 4 miljoen exemplaren. Maar over de Pixel 3 weten we zo goed als niets. Het kan dus net zo goed dat de CEO van de smartphone-tak van Google de enige twee verkochte Pixel 3-toestellen heeft gekocht voor hem en zij vrouw, en zijn zoon er dit jaar ook eentje cadeau deed. Boem, stijging van 50%.

Nu is dat natuurlijk een beetje flauw, maar de werkelijkheid is dat we niet weten hoe het toestel het werkelijk doet. Dat neemt niet weg dat een stevige groei (laat staan een groei van ruim 40%) behoorlijk noemenswaardig is omdat de smartphone-markt wereldwijd langzaam aan het stagneren is. Volgens hetzelfde onderzoeksbureau is de totale markt in de V.S. bijvoorbeeld gekrompen met bijna 25%.

Dus, het feit dat de smartphone-markt er niet bepaald goed voor staat gecombineerd met het gebrek aan concrete cijfers van Google zelf maken de conclusie verbazingwekkend doch weinig zeggend. De meeste smartphone-liefhebbers weten immers toch wel dat de Pixel het op absoluut niveau nooit zal winnen van grote jongens als Apple en Samsung. Maar hey, toch goed om te horen dat deze niche-smartphone het beter doet dan voorheen; dat gun ik iedere fabrikant.

Foto @MaurizioPesce (via Flickr)

Nog geen reacties

  1. De Google Pixel, ik moet even nadenken wanneer ik voor het laatst iemand ermee heb zien rondlopen in Nederland. Volgens mij nog nooit.

    Het design doet me niks, de specs doen me niet bepaald iets en al helemaal niet voor die prijs (de camera is wel goed, maar dan kun je net zo goed een Nikon en een goedkope Android telefoon kopen voor hetzelfde geld). Zelfs al ben ik geen fan van de richting waar Apple naartoe gaat, zouden er vijftig telefoons voor de Pixel komen imo. Ik snap de USP’s van de telefoon niet. Dat terwijl ‘vermogende(re) Amerikanen’ het de go-to Android telefoon vinden volgens mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *