Wacht, komt de Huawei Mate 30 wel naar Nederland?!

Tja, ga maar eens denken
Ja Huawei, jullie moeten inderdaad de mogelijkheden herzien…

Eerder deze week onthulde Huawei officieel de lanceerdatum van de aankomende Huawei Mate 30 vlaggenschip-serie. Een strakke datum is leuk en aardig, maar volgens insiders zou het Chinese werk mogelijk eerst even afwachten wat het nou in godsnaam moet doen met het hele Android-Huawei-Google-verhaal.

Dat meldt TheInformation op basis van mensen die bij de lancering betrokken zouden zijn. Mogelijk onthult Huawei 19 september de reeks vlaggenschepen zonder officiële releasedatum voor het westen. Ja, je leest het goed, ondanks het feit dat de smartphone in Duitsland zal worden onthuld, komt hij voorlopig mogelijk alleen in China uit.

Smartphone-liefhebbers zal het niet ontgaan zijn dat de twee vanwege de handelsoorlog tussen China en de V.S. niet meer met elkaar kunnen samenwerken. Dit heeft voor Google (ondanks de populariteit van Huawei) relatief weinig gevolgen, maar Hauwei moet door het gerommel behoorlijk wat inleveren.

Het miljardenbedrijf moest noodgedwongen een eigen besturingssysteem maken maar vooralsnog zal HarmonyOS niet voor de Mate 30-serie uitkomen. Maar ja, zonder officiële Google-licentie is het behoorlijk snel gedaan met een potentieel pareltje als de Mate 30 Pro. Geen ondersteuning voor zo veel features die Android-gebruikers gewend zijn… het is een nekslag voor Huawei in Europa.

Maar ja, de andere optie is dus een feature-loze, kale smartphone uitbrengen in Europa. Niet alleen zit daar niemand op te wachten, het feit dat je een stevige high-end prijs voor het toestel gaat betalen maakt de Mate 30-serie voor velen zeer onaantrekkelijk. Het is dus redelijk aannemelijk dat de lek klopt, maar voor hetzelfde geld heeft Huawei haar hele strategie anders ingericht. Op 19 september gaan we het zien!

Nog geen reacties

 1. Huawei kan en mag gewoon android gebruiken omdat het open source is. Maar goed, zonder goede alternatieven voor de google diensten is gaat het lastig worden. Misschien Open Gapps alsnog mogelijk. De vraag is alleen hoeveel consumenten daar op zitten te wachten.

  • @ffw88: Percentage gewijs NIEMAND !! Zeg ik even heel kort door de bocht maar hier in het westen is de term Niemand best realistisch (percentage gewijs).
   Kijk er zijn altijd stoere vloggers en tweakers die het gaan doen omdat het moet kunnen en om een statement te maken maar normale weldenkende mensen gaan geen $1000-$1100 betalen voor een toestel waar je nog aan moet sleutelen en je 100% zeker niet out of the Box de google apps en vooral de services niet kan draaien.

   Velen hebben niet door wat de Google services precies doen en hoeveel apps daar indirect mee verbonden zijn. Het gaat veel verder dan Google inhouse apps die niet werken !
   Het is gewoon jammer maar we zullen moeten wachten tot Feb 2020 totdat Samsung met de S11 komt en dan weer een solide Flagship zullen neerzetten met hun grotere Foto sensor die het verschil zal moeten gaan maken.
   Geen gedoe met Google, 5G alvast aan boord (niet dat je er wat aan hebt maar toch), en de nieuwste Oled techniek.

   Ik houd mijn Note nog even wat langer vast en kijk in Feb wel verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *