Wanhopig HTC wil Google Pixel 2 én 3 ontwikkelen

Pixel
De concurrentie laat het er echter niet bij zitten.

Misschien dat dit voor de meeste mensen als een verassing komt, maar de Google Pixel is niet helemaal door Google gemaakt. Het vlaggenschip is namelijk gebouwd door het Taiwanese HTC, dat ook dit jaar hoogstwaarschijnlijk de opvolger voor haar rekening mag nemen. Nog aparter is dat het noodlijdende bedrijf al bezig zou zijn met het contractueel vastbinden van de Google Pixel 3.

Die informatie is afkomstig van DigiTimes. Hoewel er verder niet in detail wordt ingegaan op het Google vlaggenschip van dit jaar, lijkt de concurrentie voor 2010 een stuk serieuzer. Er wordt vermeld dat HTC de concurrentiestrijd aan moet gaan met TCL, Coolpad en LG. Laatstgenoemde is een oude bekende voor Google.

Het bedrijf uit Zuid-Korea was namelijk verantwoordelijk voor de Google Nexus 4 en Nexus 5, waardoor het zeker geen gekke gedachte is dat Google in de toekomst weer LG’s hulp zal vragen. Volgens de DigiTimes heeft het bedrijf zelfs de beste papieren om de Pixel-toestellen van volgend jaar te ontwikkelen.

Het is verder opvallend dat minder bekende bedrijven als TCL en Coolpad strijden voor de 2018 Pixel-smartphones. Zij hopen natuurlijk dat de eventuele ontwikkeling ervan hen een flinke boost in populariteit oplevert. Ondertussen weten we van de Pixel-toestellen van dit jaar dat zij schuil gaan onder de codenamen ‘Muskie’ en ‘Walleye’. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Eén reactie

 1. Verbaasd me niks … HTC is het pad kwijt en Pixel users zijn dat vaak ook.
  Dat zijn de Apple achtige Android users die zich beter voelen als de rest.
  Blijven stug vasthouden aan hun kale Android en lopen ondertussen op andere vlakken achter en accepteren keer op keer Hardware issues zoals wel vaker in de Nexus en nu Pixel traditie.

  Vroeger was Nexus een statement en was wat OnePlus nu is, veel voor weinig.
  Maar sinds een paar jaar is Nexus en dus Pixel gewoon duur geworden.
  Ze lopen met hun premium prijzen toch net iets achter de toppers van met name Samsung aan.

  Zal wel geflamed worden, boeit me niet, het is wat het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *