Wanneer je Netflix abonnement plots weer van start gaat

Auteur: , 3 Reacties
Het regent rood geld

Dat zijn geen leuke verrassingen.

Stel, je hebt al een paar maanden geen Netflix-abonnement meer. Dan heb je nog wel je account. Waar je overigens vrij weinig mee kan, want je moet immers een abonnement hebben om gebruik te kunnen maken van Netflix. In het Verenigd Koninkrijk komt het regelmatig voor dat Netflix-abonnementen opeens weer gaan lopen, inclusief rekeningen die op de deurmat vallen.

Natuurlijk is dit niet Netflix die zomaar je abonnement start, maar hier zit iets anders achter. Volgens BBC Radio 4 You & Yours komt het steeds vaker voor dat criminelen accounts hacken die geen actief abonnement hebben. Deze criminelen starten een nieuw abonnement en hoeven daarbij geen bankgegevens in te vullen. Die zijn namelijk al bekend bij Netflix. De nietsvermoedende account-houder ziet opeens een afschrijving op de bankrekening. Inloggen lukt niet meer: het wachtwoord is veranderd.

Netflix bewaart je bankgegevens tot 10 maanden nadat je een abonnement hebt opgezegd. De criminelen verkopen dit soort accounts op eBay voor lage bedragen. Netflix vraagt slachtoffers contact met hen op te nemen.3 reacties

Niet alleen ebay, AE staat er ook vol mee, prijzen wisselen erg veel.
Laats een ultra abbo gekocht voor een jaar voor €22.61.
@johank1: dan ben jij net zo strafbaar als de hackers. Je weet toch dat dit geen zuivere koek is. Grote kans dat het account na een maand is geblokkeerd en dan kun jij ook weer fluiten naar je geld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).