Wanneer je Netflix abonnement plots weer van start gaat

Het regent rood geld
Dat zijn geen leuke verrassingen.

Stel, je hebt al een paar maanden geen Netflix-abonnement meer. Dan heb je nog wel je account. Waar je overigens vrij weinig mee kan, want je moet immers een abonnement hebben om gebruik te kunnen maken van Netflix. In het Verenigd Koninkrijk komt het regelmatig voor dat Netflix-abonnementen opeens weer gaan lopen, inclusief rekeningen die op de deurmat vallen.

Natuurlijk is dit niet Netflix die zomaar je abonnement start, maar hier zit iets anders achter. Volgens BBC Radio 4 You & Yours komt het steeds vaker voor dat criminelen accounts hacken die geen actief abonnement hebben. Deze criminelen starten een nieuw abonnement en hoeven daarbij geen bankgegevens in te vullen. Die zijn namelijk al bekend bij Netflix. De nietsvermoedende account-houder ziet opeens een afschrijving op de bankrekening. Inloggen lukt niet meer: het wachtwoord is veranderd.

Netflix bewaart je bankgegevens tot 10 maanden nadat je een abonnement hebt opgezegd. De criminelen verkopen dit soort accounts op eBay voor lage bedragen. Netflix vraagt slachtoffers contact met hen op te nemen.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *