Wanneer we alles weten over gamerevolutie Google Stadia

Bijna
Het is al bijna zover!

Google Stadia gaat volgens velen de volgende stap in de evolutie van videogames zijn. Het wordt zeer waarschijnlijk (de grootste) Netflix van games, maar zal waarschijnlijk zelfs de console-markt obsoleet maken. Zeer binnenkort kunnen we daarbij alles vertellen over wat Stadia gaat kosten, welke games je kunt spelen en nog veel meer.

Google Stadia wordt Google’s eigen streamingdienst voor games, waarbij gebruikers een videogame kunnen spelen zonder daadwerkelijk een spelcomputer in huis te hebben. Het enige wat je nodig zou hebben, is een beeldscherm (TV, smartphone, tablet etc.) en een solide internetverbinding. Het concept is niet door Google uitgevonden, want onder andere Nvidia en Microsoft doen hetzelfde, terwijl het Nederlandse Utomik een tussenstap tussen hedendaags gamen en de toekomst van de hobby maakt.

Hoe dan ook, deze zomer weten we alles over Google Stadia, zo maakt het miljardenbedrijf bekend in de onderstaande Tweet. Google gaat dan namelijk bekendmaken hoeveel Stadia zal kosten, welke games we kunnen gaan spelen en wanneer we met de dienst aan de slag kunnen.

https://twitter.com/GoogleStadia/status/1131953000061243392

De gamers onder ons zullen daarbij de link al gelegd hebben met E3, die altijd begin juni plaatsvindt (vanaf 11 juni dit jaar). De grootste gamebeurs ter wereld fungeert zeer regelmatig voor gigantische aankondigingen zoals deze en het zou me dan ook niks verbazen als Google een eigen stand krijgt op de beurs of een presentatie gaat houden over Stadia. Games leven per slot van rekening extra onder de gamers tijdens deze altijd spannende beurs.

Aan de andere kant zou het ook kunnen dat Google de game-hype rondom de E3 simpelweg gebruikt om aandacht te trekken voor hun eigen product. In dat geval zal de onthulling rondom begin juni (waarschijnlijk net voor of net na de E3) plaatsvinden. Kortom, het is zeer waarschijnlijk dat we over enkele weken al alles weten over Google Stadia.

Google is niet het enige niet-gamingbedrijf dat zich gaat mengen in de E3-gekte; Netflix vroeg al om een plekje tijdens de aankomende beurs. Ondertussen gaan industrie-veteranen van Sony juist niet naar E3. In dit artikel lees je waarom de PlayStation-makers dit jaar uit het beursseizoen stappen.

Foto @Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *