Warner streaming raakt Netflix, Batwoman wellicht niet te zien [trailer]

Auteur: , Geen reacties
netflix-verliest-warner-bros-batwoman

Wat betekent dat voor jouw andere populaire series?

Netflix scoort niet alleen goed met films, maar ook met series. Naast de Netflix Originals heeft zij ook diverse distributiedeals met grote producenten. Een van die grote producenten is The CW, dat gezamenlijk eigendom is van Warner Bros en CBS. Nu Warner Bros eerder dit jaar aankondigde ook met een eigen streamingdienst te komen hielden fans van populaire series hun hart vast. Inmiddels is duidelijk hoe de samenwerking eruit zal zien.

Het goede nieuws is dat bestaande series die al bij Netflix te zien zijn of in 2018-2019 worden gelanceerd ook via Netflix te volgen blijven. Dit betekent dat nieuwe seizoenen van Riverdale, Flash en Dynasty gewoon te zien blijven zolang Netflix interesse heeft in nieuwe seizoenen.

Het gevolg, dat Netflix overigens zelf ook wenst, is wel dat nieuwe producties te koop aangeboden zullen worden aan diverse streamingdiensten die dan tegen elkaar op zullen moeten bieden. Dit betekent dat nieuwe series, zoals Riverdale spin-off Katy Keen en Nancy Drew misschien nog wel op Netflix te zien zullen zijn, mits Netflix de hoogste bieder blijkt.

Het feit dat The CW de licentiehouder is van diverse concepten, zoals de karakters van DC Comics (Batwoman) maakt de zaak extra ingewikkeld. Eigenaar Warner Bros werkt zoals gezegd aan een eigen streamingdienst en CBS heeft met CBS All Access haar eigen streamingnetwerk al operationeel. Zo kan het dus gebeuren dat Warner Bros eigenaar is van de rechten op de serie Batwoman, terwijl de licentie in handen is van The CW. Dit heeft weer tot gevolg dat niet The CW, maar Warner kiest hoe en waar de nieuwe serie van Batwoman in première zal gaan. Aangezien Warner eerder aangaf de beste series voor haar eigen kanaal te bewaren lijkt BatWoman dan ook alleen via Warner te zien te zijn.

De serie Batwoman, zal dus alleen op de streaminigdienst van Warner Bros te zien zijn. Ook zal daar volgens de laatste geruchten content van onder meer New Line Media, HBO, The CW, TNT, TBS, Adult Swim, Cartoon Network, Looney Tunes en Hanna Barbara te zien zijn. Hoe de dienst gaat heten en of deze in Nederland beschikbaar zal komen is nog niet bekend.

Daarmee is ook nog niet bekend of en wanneer Batwoman in Nederland te zien zal zijn. Wel kun je alvast de eerste trailer bekijken. CW meldt in de toelichting dat deze in de herfst via hen te bekijken is, maar dat zal dus (waarschijnlijk) op Warner stream zijn.

Bron: The VergeEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).