Wat!? 900.000 Nederlanders hebben nog nooit internet gebruikt

Auteur: , 1 Reactie
Ook bejaarden steeds vaker online te vinden

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar er zijn ontzettend veel Nederlanders die nog nooit internet gebruikt hebben.

Voor je je serieus zorgen gaat maken: we hebben het vooral over gepensioneerden. In totaal gebruikt 32 procent van alle 75-plussers geen internet en als je dat omrekent kom je op 886.000 mensen, zo becijferde het CBS. In 2012 lag dat aandeel overigens op 66 procent, dus ook ‘oudjes’ zien toch steeds vaker in dat ze niet zonder internet kunnen.

Het CBS heeft nog een aantal andere interessante cijfers voor ons op een rijtje gezet. Zo blijkt dat 95 procent van de Nederlanders in de categorie 12-45 jaar en hoogopgeleid dagelijks internet gebruikt. Onder 75-plussers is dat inmiddels 45 procent, dus de groep die dagelijks het web op gaat is groter dan de groep die nooit internet gebruikt.

Kijken we naar het gemiddelde over heel Nederland, dan is 86 procent van ons land dagelijks online te vinden. In 2012 lag dat aandeel op 76 procent, dus de rek is er nog lang niet uit.1 reactie

Lijkt me heerlijk rustig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).