Wat als je telefoon het belangrijkste bezit is?

Phones..
Je telefoon gebruik je dagelijks vele malen, vaak zelfs meerdere keren per uur.

Daaruit zou je kunnen afleiden dat het je belangrijkste bezit is. Zonder telefoon (smartphone) mis je het nieuws, de communicatie met vrienden en familie en allerlei persoonlijke informatie (foto-albums, bankzaken, etc). Recent onderzoek wees uit dat 10 procent van de mensen liever een week zonder partner is, dan een week zonder telefoon. Best bizar als je erover nadenkt.

We kunnen namelijk niet meer zonder telefoon en als deze stuk is, dan koopt één op de drie mensen binnen een dag al een nieuwe. Bijna niemand gaat nog zonder smartphone naar buiten en zelfs drie op de tien mensen (28%) neemt zijn telefoon mee naar de wc, zo bleek uit recent onderzoek van Samsung.

Afgezien van het feit dat het niet gezond is om zo afhankelijk te zijn van één apparaat, is het dus belangrijk om er voorzichtig mee te zijn. Veel mensen verzekeren hun telefoon, maar een case of screenprotector is natuurlijk ook belangrijk. Vooral die laatste wordt nogal eens vergeten, maar is met de enorme schermen van tegenwoordig meer dan nodig. De helft van je telefoon is scherm, dus die kan je maar beter goed beschermen. Een nieuw scherm of glas kan immers een duur grapje zijn, en een scherm met krassen/scheuren staat toch een beetje knullig. Online screenprotector bestellen? Check bijvoorbeeld deze iPhone 8 screenprotector. Het kost slechts 10 a 15 euro, dat is een stuk goedkoper dan een nieuw scherm.

De helft van de Nederlanders zegt overigens dat ze geen dag zonder hun telefoon kunnen en bijna 70 procent van de Nederlanders ergert zich aan mensen die teveel met hun telefoon bezig zijn. Twee zaken die nogal tegenstrijdig lijken, maar laten we proberen om wat minder afhankelijk te worden van dat apparaat. Een verslaving is immers nooit goed. Of zoals Mark Twain zei: “Too much of anything is bad, but too much good whiskey is barely enough.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *