Wat Apple met Animoji wil gaan doen

Animoji
De feature is op dit moment nog wat beperkt. Gelukkig zijn er op de achtergrond nieuwe ontwikkelingen gaande.

Animoji, wie kent ze nog? De gimmick van Apple werd gepresenteerd tijdens het iPhone 8 en iPhone X-event in september, vorig jaar. De feature komt met iOS 11 en laat gebruikers emoji tot leven komen in een iMessage gesprek. Animoji is vooralsnog een exclusieve functie voor de iPhone X.

Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat ook andere Apple-apparaten en apps aan de slag kunnen met Animoji en inderdaad. Bloomberg weet te melden dat de feature ook in de toekomst naar nieuwe iPads gaat komen. Daarnaast is het de bedoeling dat de interactieve emoji’s bruikbaar zullen zijn tijdens een Facetime-gesprek. Men kan het gezicht als een filter gebruiken, vergelijkbaar met apps als Snapchat en Instagram.

In juni presenteert Apple iOS 12 op het WWDC. De verwachting is dat hier de nieuwe Animoji-functies uit de doeken zullen worden gedaan. Het is op dit moment nog koffiedik kijken, maar het zou leuk zijn als Apple zijn Animoji beschikbaar gaat stellen aan derden, zodat de functie ook in bijvoorbeeld Whatsapp of Skype gebruikt kan worden. Wellicht over een paar jaar.

4 reacties

  1. Volgens mij kan het al in whatsapp, kreeg er paar weken geleden 1 toegestuurd van iemand. Maar kan zelf de functie iig niet vinden in whatsapp.. Misschien een app of heeft hij het gekopieerd/geplakt o.i.d. Wel grappige functie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *