Wat bereikt Apple met fusie iPhone, iPad en Mac-apps?

App store gaat veranderne
Apple gaat platforms volledig omgooien achter de schermen.

Een project met de codenaam ‘Marzipan’ gaat de gehele infrastructuur van apps veranderen voor zo’n beetje alle grote devices van Apple. De platformen voor die apparaten zullen binnen de komende twee jaar gefuseerd worden, maar wat wil Apple hiermee bereiken?

Insiders vertellen tegen Bloomberg dat Apple de platformen achter apps voor iPhones, iPads en Macs gaat aanpassen om zo een dienst te bewijzen aan developers. Op het moment is het namelijk nog wel relatief makkelijk om een app voor zowel de iPhone als de iPad te ontwikkelen, maar de Mac valt wat dat betreft buiten de boot.

Dit komt omdat ontwikkelaars hun product nu nog moeten toevoegen aan verschillende App Stores. Door de infrastructuur van die winkels te veranderen kunnen ontwikkelaars straks gemakkelijker apps porten naar andere Apple-platformen.

Het blijft overigens niet bij de app-winkels, zo merkt Bloomberg terecht op. Apple is over de gehele breedte van hun producten aan het werken aan geüniformeerde systemen om een sterkere verbinding tussen alle apparaten te bewerkstelligen. Zo moet de processor van de Mac op ten duur van Apple zelf worden (momenteel nog van Intel) om ook dat stukje variatie uit het coderingsproces te weren.

Vooralsnog gaat Apple de transitie van dit gestroomlijnde programma wat gemakkelijker maken door waarschijnlijk in juni (tijdens de developers conference) een programma aan te kondigen waarmee ontwikkelaars alvast iPad-apps gemakkelijker kunnen omzetten naar Mac-apps. Een vergelijkbaar programma waarmee ontwikkelaars iPhone-apps naar de Mac over kunnen zetten kom daarna.

Ondertussen is Apple de betreffende app-winkels hard aan het opruimen nadat een smerige schermopname-techniek werd ontdekt. Benieuwd naar de aankomende producten van het luxemerk? Check dan hier alles over de aankomende MacBook Pro. In dit artikel lees je over de nieuwe features van de iPhone 2019. Tot slot check je in dit bericht alle info over de AirPods 2.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *