Wat, Disney+ krijgt reclame?!

Disney+
Dus jij dacht reclamevrij van deze nieuwe streamingdienst te genieten?

Het mooie van bijvoorbeeld Netflix is dat je geen reclame hebt. De enige reclame binnen Netflix is het feit dat de Amerikaanse streamingdienst maar wat graag zijn Originals je probeert aan te smeren. Maar daar is ook alles mee gezegd.

Disney+ lijkt voor een andere aanpak te kiezen. Volgens The Verge gaat Disney zijn streamingdienst gebruiken om betaalkanaal Starz te promoten. Starz is een Amerikaans premium kabel- en satelliettelevisienetwerk: de kans dat we hier in Nederland er reclame voor gaan zien is natuurlijk nihil. In de VS zullen Disney+ en ESPN+ abonnees echter reclame voor Starz gaan zien.

De reden dat Disney dit doet is omdat Starz de licentierechten van onder andere Star Wars: The Force Awakens in handen heeft. De reclame voor het kabelnetwerk zullen weergegeven worden op de login-pagina, de Android-app en in de browsers voor Disney+ en ESPN+ abonnees. Een woordvoerder van Disney heeft bevestigd dat dit inderdaad nodig was om diverse titels op Disney+ te krijgen.

Of Nederlanders ook enige vorm van reclame te zien krijgen is niet bekend. Voorlopig lijkt er hier nog niets aan de hand.

Nog geen reacties

  1. We betalen toch voor de streaming? Redelijk kansloos als je dan ook nog reclame te zien krijgt…. Aan de andere kant, in de bioscoop doen we dit natuurlijk al honderd jaar….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *