Wat doet Google met 2000 uur spraak?

Auteur: , Geen reacties
Google-Now-Logo

Google luistert je af en dat is goed voor je.

Zoekreus en telefoonsoftwarebouwer Google blijkt 2.000 uur aan anonieme spraakopdrachten te hebben opgenomen. En dat hoef je helemaal niet erg te vinden. Het lijkt misschien een vervelende actie van het bedrijf dat niet evil wil zijn, maar het is nuttig.

De geanonimiseerde zoekopdrachten die gebruikers inspraken worden namelijk gebruikt om de computer te leren om naar je te luisteren. Het gevolg ervan moet zijn dat je straks ook zonder een dataverbinding commando’s aan Google Now kunt geven.

Tot nu toe werkt Google Now alleen goed als je een stabiele dataverbinding hebt. Daardoor moet je regelmatig even wachten voordat je ‘Ok Google’ kunt zeggen. In die 2.000 uur spraak zitten zo’n 100 miljoen uitspraken die met allerlei accenten worden uitgesproken.

Door op al die data een complexe berekening en compressie toe te passen kan het uiteindelijke offline spraakpakket voor de zoekmachine straks in 20,3 MB op je telefoon. Helaas is het nog niet bekend wanneer de offline Google Now beschikbaar wordt, maar in ieder geval worden de uitkomsten van het onderzoek op 20 maart gepresenteerd.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).