Wat gaat Apple met de nieuwe iPad Pro doen?

iPad Pro
Apple gaat het mogelijk anders aanpakken met de iPad.

De iPad moet nog een verjongingskuur ondergaan. Dat wil zeggen: dunne randen. Sinds de iPhone X in 2017 zijn we gewend geraakt aan dunne iOS-apparaten, maar de iPad is nog ouderwets dik. Daar gaat binnenkort verandering in komen als Apple de nieuwe iPad Pro gaat aankondigen. De verwachting is dat dit de eerste iPad gaat worden met een volledig display.

Hoe Apple hier invulling aan gaat geven is nog niet duidelijk. Het ontwerp is nog niet gelekt en dus bestaan hier nog de nodige vraagtekens over. Via 9to5Mac is naar buiten gekomen dat de nieuwe iPad Pro geen inkeping (notch) gaat krijgen zoals met de iPhone X, XS en XS Max het geval is. Dit komt overeen met een eerder naar buiten gebrachte render.

De thuisknop gaat net zoals bij de iPhone X exit. De iPad krijgt dunne randen en FaceID om ontgrendeld te worden. In plaats van een notch komt er een dunne rand. Er zal dus geen sprake zijn van een randloos ontwerp als we de geruchten mogen geloven. Verder zou de nieuwe iPad Pro een USB-C aansluiting krijgen en beschikken over 4K HDR technologie. Tevens spreekt men over de introductie van een nieuwe generatie Apple Pencil met de nieuwe iPad Pro.

Het is nog niet bekend wanneer de onthulling van de nieuwe iPad Pro gaat zijn. Vermoedelijk is dat nog dit jaar, maar een datum is niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *