Wat gaat Google doen met deze enge mensachtige robots?

Google Bots, roll out!
Google, niet langer tevreden met ‘slechts’ een zoekmachine voor alles onder de zon zijn, heeft robotbouwer Boston Dynamics gekocht. Juist ja, die van die enge robothond. Werd het de bestuurders van de Street View auto’s soms te veel?

Het Amerikaanse bedrijf staat erom bekend dat ze wel vaker geld en tijd stoppen in projecten die mogelijk wat worden. Ballon-internet, bijvoorbeeld, maar ook zelfrijdende auto’s. Als er dus 1 bedrijf uit de Silicon Valley een robotbouwer zou moeten overnemen dan is het Google wel.

De vraag blijft natuurlijk, wat moeten ze er in vredesnaam mee? Misschien is het een nieuwe ontwikkeling voor de eerder genoemde bestuurderloze auto’s, zodat deze ook in een oorlogsgebied (of een slechte buurt) kunnen rijden zonder constant aangevallen te worden.

Er is nog niet veel bekend over de transactie. Wat het Google gekost heeft weet niemand, alleen dat Andy Rubin, voormalig medewerker van de Android-afdeling, er erg mee in z’n nopjes is. Hij liet dit weten via Twitter.

Andy Rubin is er blij mee

Onze gok wat ze er mee gaan doen is dat ze iets nieuws aan het bouwen zijn voor Android. Binnenkort zullen ze een levensgrote T-rex met een zadel introduceren. Deze is met een app te besturen. Niemand zal weten wat je er mee moet, totdat je iemand ziet die op de rug van zo’n ding naar z’n werk gedragen wordt. Dan wil je er ineens ook eentje hebben, en is Google weer een stap dichter bij wereld-dominantie.

(Via: The Verge)

Nog geen reacties

  1. Las ik eerder niet dat ze vinden dat er teveel mensen in fabrieken werken. Ze willen mensen vervangen in magazijnen en produktie.Maw ze willen nog meer mensen zonder werk.

      • @MAB: hoezo? Je bent tegen extra werk? Zover ik weet heeft automatisatie nog nooit werk vernietigd hoor. Of ben je ook tegen de schroefboormarchine. Met het handje heb je ook meer werkkrachten nodig.

        Robots zijn niets anders dan andere machines hoor. Ze helpen je goederen goedkoper en efficiënter in elkaar te stoppen. De landen die dit het beste doen hebben de goedkoopste goederen en dus de grootste economie.

        Automatisatie creëert juist werk doordat je je goederen goekoper kan maken dan je concurrenten. Dus er is niet enkel extra werk bij bedrijven die robots maken, onderhouden maar ook bij de toeleveranciers en transporteurs van de goedkoper te maken goederen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *