Wat gaat WhatsApp met de nieuwe berichtendienst voor bedrijven doen?

Wat gaat Whatsapp met de Business-app doen?
Welke richting wil WhatsApp met de nieuwe applicatie op?

WhatsApp, de grootste instant-berichtendienst ter wereld, gaat zich met het ongeïnspireerd genoemde ‘WhatsApp for Business’ richten op bedrijven. De chatservice richt zich nu nog vooral op het individu, maar wil communicatie binnen kleine- en middelgrote bedrijven gemakkelijker maken, zo laat de Hindustan Times weten.

De app zal in eerste instantie in India getest worden, omdat daar 200 miljoen WhatsApp-gebruikers wonen (15% van het totaal aantal gebruikers); het meeste van alle landen ter wereld. Het idee is dat “als je de eigenaar van een klein bedrijf bent en van meerdere mensen inkoopt, WhatsApp for Business communicatie gemakkelijker maakt,” aldus WhatsApp.

Wat de afzonderlijke app nu precies anders doet dan het regulieren WhatsApp is niet helemaal duidelijk. Het bedrijf – gekocht door Facebook – gooit het recentelijk wel vaker over de social media-boeg. Wellicht dat WhatsApp for Business een platform moet worden dat bedrijven onderling in contact brengt (als een concurrent van Microsoft’s LinkedIn). Of wellicht wordt de nieuwe app wel een groeps-app-app voor bedrijven.

Hoe dan ook, het idee is waarschijnlijk geld verdienen. Afhankelijk van hoe de tests in India gaan verlopen, zullen we het snel zelf onder handen kunnen nemen. Tot die tijd moeten we speculeren. Wat denk jij dat WhatsApp for Business gaat toevoegen aan de berichtendienst? Laat het hieronder weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *