Wat gebeurt er als je een Facebook-login op Twitter zet?

Maximilien Manning
Een interessant experiment.

Een zekere Joe Veix creƫerde een nep-profiel op Facebook en deelde de inloggegevens vervolgens met Twitter:

Tweet Manning

Vervolgens werd er en masse ingelogd, gepost, en werden er wijzigingen aangebracht in het profiel van deze ‘Maximilien Manning’. Zijn interesses waren divers: zo werden onder meer Scatman John en verschillende crematoria voor huisdieren geliked. Hij verhuisde aan de lopende band en onderging meerdere geslachsveranderingen. Maar voornamelijk werden er enorme aantallen lollig bedoelde posts geplaatst. Vaak vanaf meerdere logins tegelijkertijd – dankzij het experiment weten we dus in ieder geval dat Facebook dit toelaat.

Maar de meest geslaagde gedaante van Maximilien was waarschijnlijk die van klantenservicemedewerker bij Taco Bell. De profiel- en coverfoto werden veranderd in het Taco Bell-logo en Maximilien begaf zich op de officiƫle pagina om daar absurde antwoorden te geven op klachten van klanten:

Taco Bell

Veix heeft zijn experiment ook op Instagram geprobeerd, maar dat werd geen succes.
Zoals je kunt zien staat Max’ profiel inmiddels op zwart. Naar eigen zeggen heeft Veix de account stopgezet toen een minderjarig meisje werd lastiggevallen. Hij omschrijft de account als ‘4Chan on steroids’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *