Wat heeft deze Amerikaanse drone twee jaar uitgespookt?

Amerikaanse-Ruimtedrone
Hij maakt in ieder geval een spectaculaire landing voor een ruimte-drone zonder bemanningsleden. (video)

De X-37B is een Amerikaanse, onbemande ruimtedrone die twee jaar lang door de ruimte gevlogen heeft. De drone (die meer weg heeft van een kleine space-shuttle) werd ontworpen door NASA en Boeing, waarna de Air Force het overnam. Zij gebruiken dit ruimteschip nu voor geheime missies, al is de landing ervan wel vastgelegd.

Satellieten aanvallen
De vorige keer dat de X-37B de lucht inging, bleef hij daar 15 maanden. Voor zijn tweede missie was hij dus twee jaar onderweg. Hoewel de Air Force zegt dat het ruimtetechnieken aan het testen was, gaan de meest wilde geruchten al rond op het internet. Sommige experts geloven dat het spionage-apparatuur heeft achtergelaten, terwijl anderen denken dat de drone ‘vijandige’ satellieten uit andere landen onklaar heeft gemaakt of beschadigd heeft.

Of de missies daadwerkelijk zo spectaculair zijn zullen we misschien nooit weten, gelukkig hebben we wel een korte video, waarin we de landing van de X-37B zien. Na een afdaling van 218 mijl, maakt hij een perfecte landing op het vliegveld.

[gv data=”65oh_fpMwM0″][/gv]

Eén reactie

  1. Blijft intrigerend, welk nut heeft het om dit aparaat in de ruimte te schieten en dan 2 jaar later weer te laten landen? Het moet iets anders zijn dan een eenvoudig onderzoek, daar zijn veel goedkopere en eenvoudige lanceer en recovery methodes voor. Het moet haast wel een prototype zijn die kan testen hoe lang een “space shuttle” systeem in de ruimte blijft werken en dan zonder problemen weer naar de aarde kan worden gehaald. Spannend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *