Wat is de beste app om je muziek te streamen?

Wat is de beste app om je muziek te streamen?
De streamingdiensten schoten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond, maar welk platform heeft zijn zaakjes het best op orde?

Die vraag stelde Kassa zichzelf samen met zes studenten en een docent van de opleiding Muziek & Technologie van de HKU. Zij probeerden acht diensten, waaronder exotische namen als Qobuz en Groove Music. Uiteindelijk bleek de uitkomst van de test echter niet zo verrassend, want de gevestigde orde scoorde hoog.

Spotify presteerde gemiddeld het beste met een 8,2. Dit platform blinkt vooral uit met zijn ontdekkingsalgoritmes (9,0) en gebruiksgemak (8,3), maar scoort ook qua luisterervaring (8,0) en aanbod (7,9) goed. Spotify is niet op elk onderdeel de bovenliggende partij, maar gemiddeld genomen zit je bij dit platform beter dan bij de concurrentie.

Andere interessante conclusies: het gebruiksgemak (6,8) én de luisterervaring (5,0) van Apple Music zijn alles behalve indrukwekkend. Verder moet je een enorme muziekhater zijn om een abonnement bij Napster (luisterervaring 2,0) af te sluiten en kun je ook Groove Music en Qobuz beter links laten liggen.

De beste muziekapps volgens Kassa

4 reacties

  1. Vreemde constatering idd, 7 mensen is hetzelfde als aan je vrienden vragen wat ze vinden en daar dan een onderzoek op baseren.

    En ik bedoel maarApple muziek scoort een 8.0 voor zijn algoritme en een 8.2 voor het aanbod maar een 5.0 voor de luister ervaring. Als het algoritme je brengt naar een aanbod en drukt dan op Play, wat is daar dan een 5 aan? Het is puur een kwestie van op het gekozen nummer drukken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *