Wat is er aan de hand met de iPhone 7-productie?

iPhone 7
Hapert de normaal zo succesvolle iPhone-motor van Apple?

Het is moeilijk in te schatten hoe goed de iPhone 7 en 7 Plus verkocht worden. De wisselende berichtgeving rondom de twee modellen helpt ook niet echt. Zo zijn de nieuwe Apple-smartphones razend populair als kerstcadeautje, maar heeft Apple ook niet echt geprofiteerd van de imagoschade die Samsung op heeft gelopen.

Het meest recente bericht lijkt echter aan te geven dat de iPhone 7 niet zo succesvol is als gehoopt voor Apple. Nikkei Asian Review meldt namelijk dat het op basis van toeleveranciers kan bevestigen dat het bedrijf uit Silicon Valley de productie van zowel de iPhone 7 als de 7 Plus met 10 procent terugschroeft in het eerste kwartaal van 2017.

Mocht de berichtgeving waar zijn, dan is het de tweede keer op rij dat de techgigant een flinke productievermindering houdt voor haar vlaggenschepen. Apple schroefde de productie van de iPhone 6S in het eerste kwartaal van 2016 namelijk ook al terug.

Het bedrijf zou toen tegelijkertijd besloten hebben om bij de introductie van de iPhone 7 20 procent minder exemplaren te laten maken dan gepland. Dit viel echter te merken bij de release van het toestel.

Van de twee nieuwe modellen zou de Plus-variant het populairste zijn. Ondanks een vermindering in productie zou het toestel op dit moment door een tekort aan beschikbare camerasensoren niet kunnen voldoen aan de vraag. Apple zelf heeft (nog) niet gereageerd op het gerucht.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *