Wat is er mis met de Apple MacBook Pro 13″ (2019)?

MacBook Pro 13 inch sluit zomaar af
Gaat je 13-inch MacBook Pro uit 2019 soms zomaar uit? Je bent niet de enige.

Een van de grootste kritiekpunten van de Apple MacBook Pro van 13-inch die dit jaar uitkwam, was de prijs. Voor een klein fortuin verwacht je dan een functionerende laptop, maar dat gaat recentelijk een beetje mis. MacBook’s van deze generatie gaan namelijk zomaar uit, ook al lijkt er nog genoeg batterij over te zijn. Dit is er aan de hand.

Apple erkent dat er een probleem is met de Apple MacBook Pro van 13″. Specifiek, het goedkoopste instapmodel dat dit jaar uitkwam. Deze laptops kunnen zichzelf uit het niets afsluiten, ook al zou er nog genoeg batterijlading aanwezig zijn.

Eerder dit jaar werd het probleem onder andere op een Apple-forum al aangekaart. Een gebruiker legt zijn vermoeden uit: “Het ligt niet aan de batterij die kapot zou zijn, maar aan het systeem dat niet het juiste batterijniveau aangeeft. Als hij zegt dat hij 100% vol is, heeft hij eigenlijk maar 70% en als hij 35% aangeeft, is er helemaal niets meer aanwezig, waardoor hij uiteindelijk uitvalt.”

Hoewel Apple een workaround in het hierboven gelinkte blogbericht aanbiedt, wordt het niet duidelijk waardoor het probleem volgens hen ontstaat. En helaas is alleen een update installeren niet voldoende. Volgens Apple is het probleem als volgt te verhelpen.

  • Wacht to de batterij tot onder de 90% is gedaald
  • Sluit je de power adapter aan op het stopcontact en je laptop
  • Sluit alle applicaties
  • Doe het scherm dicht (zodat de MacBook in slaapmodus gaat)
  • Laat je MacBook minimaal 8 uur opladen
  • Download en installeer deze update

Mocht dat het probleem niet fixen, dan is er vooralsnog geen duidelijke oplossing. In dat geval moet je Apple contacteren en wat ze vervolgens als oplossing aandragen is niet bekend.

Lees ook: Dit kost de duurste nieuwe MacBook Pro

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *