Bitcoin (BTC)

Wat is er toch met de Bitcoin aan de hand?

Bitcoin Joe Biden

Een dalende trend is zichtbaar en sommigen wijten de daling van de Bitcoin aan de nieuwe president van de Verenigde Staten: Joe Biden.

Amerika heeft een nieuwe president en de Bitcoin koers daalt. Geen toeval, aldus sommige geluiden online. Er moet altijd een zondebok gevonden worden om een koersdaling of stijging te duiden en in dit geval is dat blijkbaar Joe Biden.

Bitcoin en Joe Biden

Niet alleen Bitcoin staat in het rood. Ook andere cryptomunten zoals Ethereum en Ripple staan er niet goed voor. Op het moment van schrijven heeft de Bitcoin een waarde van zo’n 31.800 dollar. Dat is een heel ander beeld in vergelijking met enkele weken geleden, toen Bitcoin nog door de 40.000 dollar wist te knallen.

Het negatieve segment helpt niet. Al een langere tijd daalt de Bitcoin langzaam, met de afgelopen uren als voorlopig dieptepunt. Slecht nieuws voor nieuwe investeerders die juist op het hoogtepunt van 40.000 dollar waren ingestapt. Het laat nog eens zien wat een moeilijke belegging Bitcoin kan zijn. Het is een extreem moeilijk te peilen instrument wat dat betreft.

Mocht Joe Biden inderdaad de zondebok zijn in dit Bitcoin verhaal, dan staan investeerders een moeilijke tijd te wachten. De vrees is dat de kersverse president het niet zo heeft op cryptocurrency. Dit, terwijl Trump als een zakenman en het man van het geld werd gezien. Hoe dan ook weer zeer interessante ontwikkelingen. Het is weer de kat uit de boom kijken met de koers van het moment.

Nog geen reacties

  1. Geef mij eens het nut aan van bitcoin?
    Het heeft totaal geen enkele praktische waarde (behalve dat de co2 uitstoot vreselijk is).
    Keer op keer komt het in het nieuws omdat of weer een berg wordt rond geschoven door criminelen, of weer een wallet/exchange “gehacked” is.
    Het idee dat je nu de lidll de boel kunt afrekenen ondanks 18 jaar Bitcoin is er nog steeds niet van gekomen,

    • Corrigeer me als ik het fout heb, Maar op Paypal kun je jaarlijks tot $2500,- verhandelen, daarboven heb je een zakelijke rekening nodig, met alle checks van dien.
      Bitcoin daarentegen is een mysterie voor de overheid en elke instantie.
      Je kan dus zomaar miljonair zijn, zonder ook meteen te moeten verhuizen… (Voor veel gewone woningen mag je niet meer dan bijv. 50k modaal verdienen etc).

      Het is echt geld, maar ook weer niet. En daarbij kun je enorme winsten draaien, dat alleen is aantrekkelijk.
      Olie, en edelmaterialen etc hebben een veel “stabielere” waarde. Die gaan niet zomaar even van 4000,- naar 40.000,- waarde… en die begonnen in de vroege dagen ook niet op $1,- … (40.000x winst voor die geluksvogels)

    • Het nut van bitcoin is dat de macht over het geld niet meer bij een paar partijen liggen in dit geval de centrale banken. Het hele probleem met de centrale banken is dat zij beslissen of ze geld bijdrukken etc, waardoor jouw geld heel veel minder waard wordt. Zo is 22% van alle dollars die er zijn in 2020 bijgedrukt. Hierdoor zal in de komende periode een sterke inflatie op gaan treden. Met bitcoin is dit onmogelijk omdat het een peer to peer netwerk is. En de grootste beleggingsfondsen ter wereld zijn nu al aan het investeren in bitcoin. Kijk maar naar microstrqtegy, grayscale etc. En wat je zei over criminelen is ook onderzoch. 0,34% van alle bitcoin is in 2020 gebruikt voor criminele activiteiten. Dit gebeurd net zo goed bij banken. Letterlijk iedere enigzins grote bank heeft al boetes gehad voor het witwassen van geld. En over die exchanges die gehackt worden ligt niet aan btc, maar aan de manier waarop jij ze opslaat. Als je ze goed opslaat (offline) dan is het onmogelijk om te hacken. En tuurlijk het lijkt heel surreal dat we over een paar jaar miss wel met bitcoin of een andere crypto gaan betalen, maar als de normale currencys zoveel bijgedrukt blijven worden is dit financiele systeem niet meer houdbaar en moet je wel switchen.

  2. “Slecht nieuws voor nieuwe investeerders die juist op het hoogtepunt van 40.000 dollar waren ingestapt”

    WIE DOET DIT DAN OOK?!?! XD
    DAT snap ik niet… beetje daling en stijging is compleet normaal…
    30k is HEUL VEUL…

    • Heeft geen nut. Is van tijd een Hype en je ziet dan een Bullrun en de nodige aandacht, en ja dan kunnen mensen die weten wat ze doen ermee verdienen.
      Verder kan je er geen brood mee kopen bij AH of de Jumbo. De waarde wijzigt teveel en de transactie kosten zijn mega in verhouding. Daarbij is het aantal transacties per seconden enorm laag als je het vergelijkt met het digitaal betalen zoals we dat nu doen.

      Mensen die denken dat Banken en regeringen het geldsysteem uit handen gaan geven wens ik welterusten ….
      Dat gaat namelijk NOOIT gebeuren !

    • Wat is het nut van de euro? Beide zijn fictief en hebben geen of nauwelijks achterliggende waarde. De euro heeft iets meer vertrouwen maar met de hoeveelheid euro’s die er steeds maar bijkomen is het geen goed bewaarmiddel. De bitcoin heeft een meer beperkte structuur waardoor dit een beter bewaarmiddel is. Dit jaar hebben we gezien dat institutionele beleggers zijn ingestapt wat het vertrouwen sterk heeft verhoogd. Dat is een reden waarom de koers in een jaar tijd vertienvoudigd is.

      • @ arjen

        “Dat is een reden waarom de koers in een jaar tijd vertienvoudigd is.”
        Hij was ook in een PAAR maanden in de MIN vertienvoudigd, (waarom vermeld je dit niet in je verhaal?).

  3. “ Slecht nieuws voor nieuwe investeerders die juist op het hoogtepunt van 40.000 dollar waren ingestapt. ”

    Iedereen die zichzelf “investeerder” noemt en in cryptocurrency belegd. Fout je bent geen investeerder je bent een belegger die hoopt net als andere miljoenen mensen dat zijn geld gigantisch meer waard wordt. Waarvan 80% faalt. Nieuws flits, cryptocurrency is gebakken lucht.

    Dit betekend het om een echte investeerder te zijn:

    “ Een investeerder is een persoon die kapitaal investeert in de hoop dat dit iets oplevert. In de investeringsgemeenschap hebben investeerders echter vaak een andere houding ten opzichte van investeren dan beleggers.

    Investeerders verschillen over het algemeen van beleggers in termen van de lengte van hun investeringen en hun dagelijkse betrokkenheid bij de markten. Investeerders beschouwen hun posities vaak op de lange termijn, terwijl beleggers proberen om voordeel te behalen uit volatiliteit op de kortere termijn.

    Een succesvolle investeerder kiest de investeringen die de meeste winst opleveren. Daartoe passen de meeste investeerders een vorm van analyse toe op verschillende markten en kiezen op grond daarvan een investering.

    Investeerders kunnen veel verschillende markten gebruiken om winst te maken, en de profielen van verschillende investeerders variëren enorm qua expertise, stijl, risicotolerantie en veel andere factoren.”

    Succes voor die 20% die wel geld verdienen met gebakken lucht te beleggen.

  4. het nut van btc,anonieme transacties,jij bent de baas over je poen,geen tussenkomst van banken,de staat,de belastingdienst,niemand kan je stoppen om te ontvangen of te verzenden,je kan er 24/7 bij je poen overal ter wereld.anti inflatie middel daartegen blijft de fed’s van de wereld lekrrr bij printen van je zuur verdiende geld de printers staan gloedrood te draaien since 2008. er kleeft meer bloed aan fiat geld dan aan btc&altcoins nog steeds is er meer foute fiat in de wereld vooral usd euro pnd.
    long live crypto
    your keys your digital gold
    viva btc.
    probeer maar effe snel 1miljard over te maken zonder bellen toeters en lage kosten.

    • @ pako
      1; “jij bent de baas over je poen,geen tussenkomst van banken,de staat” Met fysiek geld toch meer, ik kan het overal uit de muur trekken en in mijn hand houden.
      2; “de fed’s van de wereld lekrrr bij printen van je zuur verdiende geld de printers staan gloedrood te draaien since 2008” inflatie?, morgen koop ik een auto (als dat kan) van 1BTC, en 2 weken later wil ik hem verkopen voor BTC, dan kan het zo wezen dat ik nog maar een kwart BTC ervoor terug krijg, dat zie ik met de € of $ toch niet zo snel gebeuren.
      Alleen dit gegeven al zal dit NOOIT een betaalmiddel worden voor de gewone man, die zeker nooit voor een dilemma zal staan om 1 miljard over te maken van a naar b.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *