Wat is het verschil tussen hyperloop en hyperloop?

Auteur: , 1 Reactie
Ja, wat is het nou?

Jullie dachten ook dat er maar één hyperloop uit het brein van Elon Musk was gekomen? Fout!

Er zijn twee bedrijven bezig met het ontwikkelen van de de hyperloop, de waanzinnige buizenpost-vliegtuig-bus-trein-superverplaatsmachine. Je hebt aan de ene kant Hyperloop Traportation Technologies en daarnaast ook nog Hyperloop Technologies. Lekker handig. Maar ja, het meeste openbaar vervoer is niet zo handig

HTT is bezig om een eigen testbaan te ontwikkelen tussen Los Angeles en San Francisco in. Daar willen ze in een soort zonne-energie Vinexdorp dat nog gebouwd moet gaan worden een buis van 8 kilometer gaan aanleggen waarin ze de treindingen kunnen testen.

De testbaan van HTT

Testen zullen ze zeker moeten doen, want er zijn genoeg wetenschappers die beweren dat de hyperloop helemaal niet verwezenlijkt kan worden. HTT heeft in ieder geval al 500 mensen gevonden die serieus tijd in het project willen stoppen. Die mensen geven hun tijd aan HTT en worden betaald in aandelen.

Hyperloop Technologies wil ook een testbaan gaan bouwen, en daar willen ze in 2016 of 2017 mee beginnen. Net als hun concurrent HTT wil HT (volg je het nog?) werken met wetenschappers die hun tijd investeren in ruil voor aandelen. Maar zij hebben er voorlopig nog maar 400 in dienst.

Laten we nu maar hopen dat er geen al te grote ongelukken met de testbanen gaan gebeuren en dat dit concept daadwerkelijk mogelijk is. En niet zo achterlijk duur wordt als het maglev-ding dat Siemens in Shanghai heeft gebouwd.1 reactie

Betaald in aandelen? Is dit crowdfunding/slavernij voor gevorderden? Leuk als het echt gaat werken (en betaalbaar!!! ingevoerd kan worden op bestaande systemen), maar minder leuk als de zeepbel ploft en je jaren hebt gewerkt voor 100 euri. Hyperloop klinkt trouwens erg cool……. en bekend. Ik ben vaker dit soort transportsystemen tegengekomen in de jaren 50 sci-fi verhalen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).