Wat is leuker? Een harde schijf vervangen in je PC…

Kun jij deze onderhouden?
Of het ombouwen van een hele serverruimte op een kazerne van Defensie?

Inderdaad, bezig zijn met de ICT van de Landmacht natuurlijk. Of als je niks hebt met dat defensieonderdeel, dan kun je ook terecht bij de Marine of de Luchtmacht. En waarom zeg ik dat? Omdat ze bij Defensie keihard op zoek zijn naar techneuten die verstand hebben van ICT.

Werken bij Defensie heeft nogal wat voordelen. Zo begint je dienstverband al direct op de eerste dag dat je aan je opleiding begint. En dat betekent dus dat je geld toe krijgt in plaats van dat je het moet spenderen aan schoolkosten. Daarnaast heb je na die opleiding meteen werk bij een ‘bedrijf’ dat overal vestigingen heeft, dus je kunt ook nog eens wat van de wereld zien, terwijl je werkervaring opdoet. Da’s ook niet verkeerd, lijkt ons.

Mocht je toch handiger zijn met gewone techniek, waarbij minder computers betrokken zijn, dan zoeken ze jou ook. Er worden namelijk technici gezocht die de wapensystemen onderhouden, dus dat betekent sleutelen aan Apache gevechtshelikopters, aan tanks en aan de machinegeweren op marineschepen. Met dezelfde voorwaarden als hierboven beschreven.

Wanneer jij een havo-, vmbo-, of mbo diploma op zak hebt, dan kun je je aanmelden op werkenbijdefensie.nl/techniek. Dan kun je direct beginnen aan een opleiding tot onderofficier. Heb je vwo, hbo of wo, dan kun je de officiersopleiding gaan doen en ben je verzekerd van een leidinggevende functie bij een organisatie die nooit stilstaat.

Je moet het maar kunnen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *