Wat je hier ziet is geen normale Sony-smartphone

Wat je hier ziet is geen normale Sony-smartphone
Wat is het dan?

Op het eerste oog lijkt deze Sony-smartphone op een toestel zoals ieder andere model van het merk. Toch is dit apparaat van een andere orde. Wat je ziet is namelijk een nieuwe smartphone van Sikur. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van zo veilig mogelijke smartphones.

In 2015 kondigde deze firma de GranitePhone aan en nu, twee jaar later, komt het merk met twee opvolgers. Het gaat hier om de SIKURPhone XZ1 en SIKURPhone XA2. In tegenstelling tot een smartphone van Sony, draait de SIKURPhone niet op Android, maar op het eigen ontwikkelde SikurOS. De basis is alsnog Android, dus de bediening zal voor de gebruiker vertrouwd aanvoelen. SikurOS weet zich onder meer van Android te onderscheiden met een eigen app store, waar apps binnenste buiten gekeerd voren alvorens ze in deze store verschijnen. De lancering van die app store is eind 2018. Daarnaast komt het mobiele besturingssysteem met een eigen cryptowallet.

Zoals de naam al doet vermoeden is de XZ1 gebaseerd op de Xperia XZ1 van Sony uit 2017. Het toestel mag dan wel een jaartje ouder zijn. De specificaties zijn anno 2018 nog prima in orde. Om je geheugen even op te frissen: een 5.2-inch display, een Snapdragon 835 chip, 4GB RAM geheugen, 64 GB opslag en een 19-megapixel camera. De XA2 is meer voor budget vriendelijke gebruiker. Dit toestel heeft een 5.2-inch display, een Snapdragon 630 processor, 3 GB RAM geheugen, 32 GB opslag en een 23-megapixel camera.

Wat de twee smartphones moeten gaan kosten is niet bekend. Sikur mikt met de SIKURPhone XZ1 en SIKURPhone XA2 niet zozeer op de consumenten, maar heeft de zakelijke markt voor ogen. De toestellen zijn geschikt om informatie geheim te houden en dus ideaal voor bijvoorbeeld politici of mensen met een hoge functie in het bedrijfsleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *