Wat je moet weten over het audiosysteem in deze auto

Wat je moet weten over het audiosysteem in deze auto
Het is geen traditioneel merk.

De meeste autofabrikanten kiezen bekende merken in de high-end sector voor premium audiosystemen. Denk aan merken als Harman/Kardon en Bang en Olufsen. Renault doet het anders en is een samenwerking aangegaan met startup Devialet. Een nieuw bedrijf dat high-end speakers ontwikkeld. Het is voor het eerst dat Devialet een audiosysteem heeft gemaakt voor een voertuig.

De Franse startup is gelokaliseerd in Parijs. Devialet weet zich te onderscheiden door dingen op een andere manier aan te pakken. Ze demonstreren het met de Renault Symbioz concept. In de auto werden geen traditionele speakers, maar compacte geluidsmodules verwerkt. Deze modules zijn zes keer kleiner in vergelijking met een reguliere autospeaker.

Het merk gebruikt open onderdelen in de auto om de modules te plaatsen. Dit moet een totaal ander geluidseffect creëren dat door de complete auto merkbaar is. Slimme software brengt de juiste volume naar de juiste speaker.

Het klinkt allemaal mooi en aardig, maar deze ervaring moet je in het echt meemaken om er iets van te kunnen vinden. Het feit dat Devialet met Renault samenwerkt kan iets betekenen voor de toekomst. Op dit moment is de technologie van de Franse startup nog niet te vinden in productieauto’s.

Eén reactie

  1. Pardon, Devialet een startup? Dacht het niet! Ze maken al jaren geweldig (dure) audioproducten, vooral hun versterkers zijn bekend in audiokringen. Maar ook de verschillende Phantom speakers zijn pareltjes. Ze hebben hun sporen dus al verdiend, daarom durft Renault wel met Devialet in zee te gaan voor een dergelijk concept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *