Wat je nog meer kunt met de camera van je smartphone

Auteur: , Geen reacties

Je kunt natuurlijk Instagrammen en Snapchatten met de camera van je Smartphone, maar je kunt er ook dingen mee die niets met foto's te maken hebben.

Bijna iedereen gebruikt de camera van zijn telefoon voor het nemen van kiekjes. Daarna lekker alles uploaden naar de sociale media, maar je kunt ook allerlei dingen met je camera die niks met foto’s te maken. Gizmodo verzamelde er een paar, welke daarvan gebruik jij wel eens?

  Vertalen
  Deze gebruikte je waarschijnlijk nog niet, maar het kan wel met de camera van je smartphone. Met Google Translate (Android, iOS) kun je om je heen kijken en de borden op een Chinees of Japans vliegveld lezen.
  Teksten scannen
  Scanners zitten alleen op grote kopieerapparaten? Think again, je hebt een OCR scanner in je broekzak zitten. Dus de volgende keer dat je iets leest en het graag even snel zou willen onthouden of een klein beetje aanpassen pak je je telefoon. Evernote is de eerste app die je ervoor kunt gebruiken en als je Google Drive op je Android hebt staan kun je meteen aan de slag.
  Sterrenbeelden spotten
  Met de Augmented Reality-apps kun je van alles, maar je had er waarschijnlijk nog nooit aan gedacht dat sterrenkijken er een van was. Met een app als SkyView (Android, iOS) mik je je telefoon op een stuk lucht en dan worden de sterrenbeelden erbij ingevuld. Inzoomen kan ook, dus dan heb je altijd een telescoop bij de hand.
  Codes scannen
  QR codes willen maar niet echt doorbreken. De marketeers van WC-reclames en billboards proberen het wel steeds, maar wanneer pak je nou je telefoon om een QR-code te scannen? Nooit toch? Misschien wordt het anders nu ook iDealevernote QR-codes ondersteunt. Kun je dus supersnel iets kopen. Scan de code en reken meteen in je bankieren-app af.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).