Wat kun je met iOS 10.2?

Ios 10.2
De updates van iOS 10 volgen elkaar in hoog tempo op. Vanaf vandaag kun 10.2 downloaden. Maar wat heb je daar aan?

Als je 10.2 installeert zou je in ieder geval al langer met je batterij moeten doen. Maar er is meer!

1. Gave emoji

We schreven er al eerder over, maar nu is het eindelijk zo ver: meer dan 100 nieuwe emoji’s voor gezichten, voedsel, dieren, sport en beroepen. (check deze Porsche-emoji)

2. Berichten

Stuur schermvullende effecten zoals een ‘Hart’ of ‘Feestelijk’ via je iMessage.

3. Camera

In 10.2 kun je je camera zo instellen dat je laatste instellingen bewaard blijven. Dat is verrekte handig want dan hoef je al die filters die je hebt ingesteld om de perfecte partypics te maken niet meer in te stellen.

4. Muziek

De grootste verandering in deze app vind je bij de Shuffle- en Herhaalknop. Zodra je het scherm met het huidige nummer opent, scroll je een stukje naar beneden. Bovendien zijn albumhoezen op het toegangsscherm net een slag kleiner, zodat de instructie voor het ontgrendelen beter op het scherm past.

De nieuwe iOS heeft ook een TV app. Eigenaren van een iPhone 7 krijgen nieuwe wallpapers en de video app krijgt een widget.

Dit zijn trouwens de functies van iOS 10 die je waarschijnlijk niet kent.

Nog geen reacties

 1. Tja, het is wel een geweldige upgrade zeg …
  Wat een onzin en zaken die al 10 jaar standaard zouden moeten zijn.
  Emojis en schermvullende effecten …. Beiden overbodig want vrijwel iedereen gebruikt Whatsapp en communiceert nauwelijks met Imessage. Het is zo beperkt tov Whatsapp.

  Camera instellingen die bewaard blijven .. Toe maar, wat een innovatie.
  En de aanpassingen bij muziek zijn echt minimaal.
  Apple is echt de weg kwijt aan het raken.

  Wat dacht je van eindelijk eens een standaard Calculator op de Ipad te doen !
  Wat dacht je van meerdere icons per scherm te kunnen verplaatsen !
  Wat dacht je van kunnen bepalen waar je Icons op het scherm geplaatst kunnen worden zonder dat aansluiten en je ze dus ook om iets op een wallpaper heen kan zetten en zo de achtergrond niet constant weg plakt !

  En zo heb ik nog wel 10 simpele dingen.

  • @turbobrick: ik heb lange tijd Android toestellen gehad. Op zich niet verkeerd. Werkte best aardig.

   Maar nu heb ik IOS en ben ik dik tevreden. Niet elke update is voor mij relevant, maar het is wel lekker als je telefoon weer nieuwe software krijgt. Mijn oude iPhone 5 krijgt nog steeds updates en draait prima. Ik heb mijn oude Android (Sony Xperia) nog, maar daar is al láng geen geen update meer voor. Moet ik een nieuw toestel kopen.

   Hetzelfde geldt voor mijn Android tablet: al jaren geen update meer voor gehad, terwijl mijn oude iPad nog wél updates krijgt. (En daar zit gewoon een calculator op). En als ik kijk hoe mijn niet eens zo’n oude Windows laptop het totaal niet meer kan bijbenen terwijl de MacBook Air van mijn vriendin supersoepel loopt (met minder goede specs dan mijn apparaat) dan zullen ze toch wel iets goed doen.

   Alle OS systemen zullen hun voor- en nadelen hebben. Maar persoonlijk is mijn ervaring dat Apple producten langer soepel blijven draaien. Waarschijnlijk mede door de updates. Zoals bovenstaande. Gewoon gratis en voor niets ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *