Wat kunnen we verwachten van Android Q?

Wat kunnen we verwachten van Android Q?
Een nieuw jaar betekent ook weer een nieuwe grote Android-update. De versie staat bekend als Android Q.

We zijn nog maanden en maanden verwijderd van een release. Sterker nog, veel Android-toestellen zijn nog in afwachting van de adoptie van Android Pie. Toch kunnen we alvast vooruitblikken dankzij een vroege build van Android Q, bemachtigd door XDA Developers. Het is enkel gissen waar de Q in Android Q voor gaat staan, maar gelukkig is er wel het een en ander bekend over de inhoud van deze update.

Zo ontdekte XDA dat er een dark-thema komt naar Android. Niet voor een specifieke app, maar voor het gehele OS. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Allereerst is het lekker werken op een smartphone met een dark-mode ingeschakeld. Er is minder licht en dat is prettiger voor je ogen. Bovendien is het positief voor de accuduur. Je OLED-scherm krijgt minder voor z’n kiezen. Het doet wat dat betreft een beetje denken aan lelijke klassieke-Windows look. Het ziet er niet uit op een moderne PC, maar de computer kan wel vloeiender opereren. Hoe dit samengaat met andere apps is afwachten.

Een andere nieuwigheid is de mogelijkheid om een wallpaper in te schakelen als je de always-on functie van je scherm hebt ingeschakeld. Bij Huawei-toestellen is enkel een saaie klok en de accuduur zichtbaar. Bij Samsung always-on schermen zijn ook notificaties in beeld te zien. Een compatibele wallpaper zou het always-on display een stuk leuker maken. De Google Pixel 3 beschikt al over een wallapper always-on display functie.

Niets is nog officieel, dus of deze genoemde features het uiteindelijke product gaat halen is nog maar te zien. Android Q komt op z’n vroegst in het najaar van 2019 naar geselecteerde Android-toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *