Wat kunnen we verwachten van Spotify video? [video]

Spotify Video
De reclame-vrije app met video-content komt deze week beschikbaar als download en als we kijken naar de partnerships die Spotify is aangegaan denken we er veel van te mogen verwachten.

De dienst werd al afgelopen mei aangekondigd, maar gaat deze week zijn debuut maken. In eerste instantie exclusief op Android-devices, iOS moet eind volgende week volgen. De afgelopen maanden werd de toepassing getest in de V.S., Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zweden en nu denkt men klaar te zijn hem wereldwijd uit te rollen. Voor Spotify Video zijn overeenkomsten gesloten met een aantal grote spelers: denk onder andere aan de BBC, Comedy Central, Vice News en MTV.

In een recent artikel van de Wall Street Journal staat te lezen dat er momenteel vooral kortere clips te vinden zijn, waaronder fragmenten van Jimmy Kimmel Live. Opvallend is dat Spotify zijn dienst aanbiedt vrij van reclame, terwijl Spotify zijn partners wel betaalt voor content. In het Wall Street Journal-interview zegt Shiva Rajaraman (vice-president productontwikkeling bij Spotify) dat geld verdienen niet meteen de hoogste prioriteit heeft; “Onze eerste zorg is voldoen aan de vraag.”

Blijkbaar bestaat er een enorme behoefte aan Jimmy Kimmel-clips die op de smartphone kunnen worden afgespeeld – of Spotify Video heeft nog meer voor ons in petto. De komende dagen gaat het de gelukkige bezitters van een Android-toestel in ieder geval allemaal duidelijk worden.

[gv data=”N_tsgbQt42Q”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *