Wat moet de duurste Macbook Pro 2018 kosten?

Auteur: , 9 Reacties
Dit kost de duurste Macbook Pro 2018

Apple-producten zijn altijd duur, maar op welk bedrag kom je uit als je de nieuwe Macbook Pro op z'n dikst aankleedt?

De 15-inch Macbook Pro is standaard voorzien van een 2.6 GHz 6-core Intel Core i7-processor, 512GB opslagruimte, 16GB werkgeheugen en een Radeon Pro 560X-videokaart. Voor deze configuratie betaal je 3.299 euro, op zich al een bedrag dat je niet zomaar over de balk gooit. Maar het kan nog veel gekker.

Zo is de Macbook Pro uit 2018 het eerste model dat je uit kunt rusten met de nieuwe Intel Core i9-processor. Doen? Kost je 340 euro. Laten we dan ook meteen het werkgeheugen maar uitbreiden naar 32GB, want die 480 euro kan er ook nog wel bij, toch? Ondertussen zitten we alweer op 4.119 euro, maar de duurste extra’s moeten nog komen.

De aanschafprijs verdubbelt bijna zodra je de 4TB SSD wilt laten installeren. Voor 1TB betaal je 480 euro extra, voor 2TB komt er 1.440 euro bij en voor 4TB moet je een arm afstaan 3.840 euro aftikken. Dat brengt het totaal op 7.959 euro. Bestellen? Dat kan hierrr9 reacties

Exact dezelfde specificatie in de US kost 6.999 dollar, omgerekend 5.753 euro. Een slordige 2.200 euro goedkoper. Van dat verschil kun je een leuke vakantie in de VS boeken, ding daar kopen in een VAT-vrije staat. Als je je toch al laat naaien met zo’n prijs, dan kun je het beter in combinatie met een tripje doen :)
@rubenpriest: Hij kost in Nederland €6577,- Verschil is dus c.a €800,- weet je gelijk wat je betaald voor alle europesche richtlijnen waar Apple zich aan moet houden (Langer garantie dan de vs bijvoorbeeld).
@donstil: (exclusief btw bedoel ik dan)
@donstil: true, ik maakte meer de vergelijking zonder BTW omdat je in de VS daar op directe wijze aan kan ontsnappen en in NL niet. Blijft een duur ding, benieuwd wat ze met de Mac Mini gaan doen.
@rubenpriest: Ach what is duur? Diegene die voor de zwaarste config gaan zullen hem zakelijk aftrekken. Geen BTW en je trekst hem van de winst af. Blijft niet zoveel over onder de streep.
En toch. Als ik het geld had liggen, dan kwam die 4TB versie. Hoe chill is dat. Kan mijn hele muziekcollectie op ALAC -kwaliteit meenemen. Nu heb ik het op een Apple Time Capsule staan. Heb je 3TB voor 349. Zijn dure TB’s!
Maar nog steeds (weer) géén 17″….. waarom Apple??
@406_v6: en ook maar max. 32GB RAM…. :(
Kan je ermee gamen? Mijn Rog was na 2 jaar defect, en heb hem nog niet steeds binnengebracht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).