Wat? PlayStation Classic krijgt enorme prijsverlaging

Wat? PlayStation Classic krijgt enorme prijsverlaging
Lullig als je net eentje hebt gekocht voor het volle pond.

Zachtjes vloeken in jezelf als je tot de groep behoord die de PlayStation Classic sinds dag één in huis hebben voor de adviesprijs van 99 euro. Het apparaatje is nog maar net verkrijgbaar, maar nu is er al een enorme prijsdaling gekomen voor de nieuwe console van Sony.

Zowel nationaal als internationaal zijn de prijzen soms wel met de helft goedkoper. Bij Nederlandse aanbieders zoals bijvoorbeeld Bol.com betaal je nu nog maar 55 euro voor de emulator. Of het hier om een tijdelijke of een permanente prijsverlaging gaat is niet duidelijk.

Het is wel vreemd te noemen dat de prijsverlaging al zo snel is gekomen. Zou de console niet goed verkopen? Op het uiterlijk na, is de PlayStation Classic geen technisch hoogstandje. De gebruikte emulator kan bijvoorbeeld gratis gedownload worden voor op de PC. Die 55 euro, of voorheen 99 euro, betaal je voor het ontwerp, de licenties en de decoratie in je woonkamer. Met die prijsverlaging roept Sony wel vraagtekens op. Zal het apparaatje volgend jaar nog goedkoper worden?

[gv data=”YTYnNZRJscQ”][/gv]

Nog geen reacties

 1. Ik ben een ps1 fan, maar kan hier alleen maar om lachen.
  Wie koopt dit ding dan ook?!?
  Ik hou het lekker bij de echte retro verzamelingen. Veel leuker.

  • @lolindir: Precies. Gewoon lekker tweedehands een echte kopen, er zijn er genoeg van gemaakt. Ziet er ook mooier uit dan deze kleine replica imo. Helaas is mijn PSX jaren geleden overleden, maar heb wel oa mijn originele PS2 (gekocht in 2000) en PSP nog! Werken beide prima

   • @rubenpriest: De gemiddelde prijs voor een ps1 op een rommelmarkt (plus kabels, controllers en soms games) is meestal tussen de 5,- en 10,- 🙂
    Elke keer als ik er 1 tegen kom voor die prijs koop ik hem haha. (zeker 75%+ kans dat hij prima werkt)
    (heb er een stuk of 8 nu, soms gaat er weer een setje in de verkoop voor 25,- ) 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *