Wat we weten over de nieuwe console van Atari

Auteur: , 1 Reactie
Wat we weten over de nieuwe console van Atari

Atari heeft meer informatie naar buiten gebracht over de Ataribox.

Bij Atari werken ze aan een gloednieuwe console. Middels crowdfunding willen ze het project bekostigen en aan de man brengen. De Ataribox moet je zien als de recente NES Classic Edition van Nintendo. Een oude console met traditionele games in een nieuw jasje.

De Ataribox draait op een processor van AMD en krijgt een aangepaste versie van Linux als besturingssysteem. Volgens de makers is dit OS door gebruikers naar eigen smaak te personaliseren. In tegenstelling tot Nintendo legt Atari niet alleen de focus op het verleden. Ook hedendaagse games moeten speelbaar worden op de Ataribox. Dit zullen echter games zijn die geen hele zware systeemeisen hebben. Verwacht dus geen GTA of Call of Duty te spelen op deze console. De looks van het apparaat zijn een knipoog naar de Atari-consoles van vroeger.

Dit najaar gaat de crowdfundingspagina online op Indiegogo. Het uiteindelijke product moet in 2018 in de winkels liggen voor een prijs van zo’n 250 รก 300 dollar. (via VentureBeat)1 reactie

Kansloos concept en als zo vaak gedaan …
Al die crowdfunding consoles worden niks want low spec gaming kan iedereen al doen op Rasberry pi’s, smartphones en tablets.
En voor het echte werk pakken ze een PC, PS4, XB1 en mischien zelfs de Switch.

Dit doet me denken aan de Ouya console ! Crowdfunded, opensource, android, etc etc .
1 grote fail.

De markt heeft al genoeg en een handje vol geeks van middelbare leeftijd die nostalgische gevoelens heeft bij het merk Atari is gewoon niet genoeg.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).